Foto:
Foto:
Veter porušil gradbeni oder
Strela zanetila požar

Nesreča se je zgodila nekaj po 21. uri v središču Ljubljane, na Slovenski cesti, na poslopju nasproti Konzorcija. Na prizorišče so takoj prihiteli reševalci, policisti in gasilci. Kot so za MMC povedali na operativno-komunikacijskem centru, je bila v nesreči lažje poškodovana 27-letna Belgijka, ki so jo odpeljali v ljubljanski Klinični center.

Škoda na avtomobilu in oviran promet
Del odra je padel tudi na osebni avtomobil in na njem povzročil za okoli 500 evrov škode. Policisti dogodek še preiskujejo, je za MMC povedal Martina Gramec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana. O dogodku so že obvestili pristojno inšpekcijsko službo, po zbranih informacijah pa bodo z ugotovitvami seznanili tudi okrožno državno tožilstvo. Vse dele gradbenega odra so z vozišča odstranili okoli 3. ure zjutraj.

Po izjavah očividca, MMC-jevega spletnega uporabnika z vzdevkom podn123, je oder padel na mimoidočo žensko, vendar se ni poškodovala. Po njegovih besedah je deset ljudi še pravočasno steklo izpod podirajočega se odra, ki je padel ob prvem sunku vetra.

Veter besnel tudi drugod po Sloveniji
Neurje se je razbesnelo tudi v drugih krajih po Sloveniji. Močan veter, ki je spremljal nalive, je ruval drevesa, javno razsvetljavo in oglasne panoje ter odkrival kritino na objektih. Neurje je največ težav povzročilo na območju Kranja, Tolmina, Postojne, Idrije in Ljubljane. V širši okolici Kranja so morali posredovati gasilci, ki so črpali vodo iz objektov, odstranjevali podrto drevje in znova namestili streho, ki jo je razkril veter.

Ovire v cestnem in železniškem prometu
Močen dež je preglavice povzročil tudi v prometu - zlasti voznikom, ki so se sinoči v kolonah vračali z Obale in Gorenjskega. O težavah so poročali tudi iz železniškega prometa. Zaradi smreke, ki se je podrla na progo, je bil nekaj časa prekinjen promet na relaciji Rakek-Planina. Podrta drevesa so ovirala tudi cestni promet v občinah Postojna, Ajdovščina, Komen in Idrija.

Veter porušil gradbeni oder
Strela zanetila požar