Foto:
Foto:
Vodja največje opozicijske stranke meni, da je bilo veliko priložnosti izgubljenih.

V sporočilu za javnost je vlada izpostavila oblikovanje programa dela, ki vsebuje 203 vsebinske cilje. Med prvimi dosežki je vlada med drugim navedla možnost overitve podpisov, prepisov in kopij tudi na upravnih enotah, napoved znižanja najvišjih plač v javnem sektorju in spremembe zakona o javnih uslužbencih.

Pristojna ministrstva so pripravila predloge sprememb zunanjega preverjanja v osnovni šoli, povečala število mest za vpis na naravoslovne študije, pripravlja se poenostavitev registracije vozil. Ministrstvo za zdravje je sklenilo pogodbi za dva linearna pospeševalnika, ministrstvo za pravosodje pa je poostrilo nadzor nad delom notarjev, je še zapisanu v vladnem sporočilu.

Na finančnem področju je vlada nadaljevala izpolnjevanje konvergenčnih kriterijev za prevzem evra. Med zunanjepolitičnimi temami je vlada izpostavila predsedovanje Ovseju in ratifikacijo evropske ustavne pogodbe.

SNS se ne strinja s kritikami LDS-a in ZLSD-ja
Po stotih dnevih miru za novo vlado sta se na njeno delo kritično odzvala opozicijska LDS in ZLSD, v SNS-u pa še čakajo.

Predsednik LDS-a Anton Rop je dejal, da je bilo teh sto dni obdobje izgubljenih priložnosti, velikih obljub in razočaranj. Vodja poslanske skupine ZLSD-ja je povedal, da se je vlada v prvih stotih dneh ukvarjala predvsem s kadrovskimi zadevami in ne z izpolnjevanjem predvolilnih obljub.

V SNS-u pa menijo, da mora opozicija vladajoči koaliciji omogočiti vsaj začetek dela. Sašo Peče je v izjavi zapisal, da kritike LDS-a in ZLSD-ja ne temeljijo na nestrokovnem in škodljivem delu vlade.