Koliko zasluži Peter Vrisk, (še) ostaja skrivnost. Foto: RTV SLO
Koliko zasluži Peter Vrisk, (še) ostaja skrivnost. Foto: RTV SLO

Vrisk je znova dejal, da je določene informacije o svojih denarnih prejemkih razkril več medijem, zato očitke SLS-a zavrača. Ker je Zadružna zveza Slovenije samostojna pravna oseba, članom plačilnih list ni treba kazati javnosti, je še poudaril.

SLS se je za začetek postopka proti Vrisku odločil, ker ta kljub zahtevam stranke ni ovrgel ugibanj o domnevno visokih izplačilih osebnih prejemkov vodstvenim delavcem v zadružni zvezi. Ti (gre za tri člane uprave) naj bi si po pisanju medijev samo v letu 2008 izplačali za 218.461 bruto prejemkov.

Vrisk svoje plače ne želi razkriti
Čeprav SLS priznava, da so plače ZZS-ja v pristojnosti zveze, meni, da bi bilo, da bi se izognili dvomom in ugibanjem, nujno argumentirano in transparentno navesti resničen znesek ali predstaviti argumente zanj.

Vrisk tega kljub javnemu pozivu stranke ni storil, zato ga je predsednik SLS-a Radovan Žerjav pozval k izstopu iz stranke. Ker Vrisk tudi tega ni storil, je izvršni odbor pristojnemu organu stranke predlagal, da Vriska izključi. Kdaj bo stranka o tem dokončno odločila, še ni znano.