1. oktober je svetovni dan starejših. Foto: BoBo
1. oktober je svetovni dan starejših. Foto: BoBo
Festival za tretje življenjsko obdobje

Strokovni del prireditve, ki tokrat poteka pod geslom Vsi smo ena generacija!, organizirajo pa ga Zveza društev upokojencev Slovenije, Proevent, Inštitut Hevreka! in Zveza za tehnično kulturo Slovenije, se bo začel s slovenskim filmom režiserja Matevža Luzarja Srečen za umret.

Sledila bo razprava o temah iz filma, tako o varovanju kakovosti življenja starejših kot o varovanju kakovosti podpore in pomoči zanje.

Strokovne razprave in okrogle mize bodo na sporedu do vključno srede, 1. oktobra, ki je svetovni dan starejših. Sklepni dan festivala bo potekala konferenca na temo medgeneracijskega sodelovanja v sedanjosti in prihodnosti.

Festival bo spremljala tudi sejemska razstava, na kateri bo več kot 160 razstavljavcev predstavilo številne izdelke in storitve za kakovostno bivanje starejših.

Na festivalu tudi MMC z Mojo generacijo
Med drugim se bodo predstavila zdravilišča, farmacevtska podjetja in podjetja za informacijsko tehnologijo. Na obiskovalce festivala pa čakajo tudi medgeneracijski kotiček in različne razstave. Tudi na letošnjem festivalu bo sodelovala RTV Slovenija, in sicer se bosta tam predstavljala 1. program Radia Slovenija in naš Multimedijski center, ki bo predstavljal spletno stran za starejše Moja generacija.

Festival za tretje življenjsko obdobje