Dijaki za nakup oziroma izdajo subvencionirane vozovnice IJPP vozovnice ne potrebujejo več izpolnjene vloge, temveč samo osebni dokument (EMŠO). Foto: BoBo
Dijaki za nakup oziroma izdajo subvencionirane vozovnice IJPP vozovnice ne potrebujejo več izpolnjene vloge, temveč samo osebni dokument (EMŠO). Foto: BoBo

Do subvencionirane dijaške vozovnice integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) je upravičen vsak udeleženec srednješolskega izobraževanja, če je njegova izobraževalna ustanova od doma oddaljena več kot dva kilometra.

Velja enotna cena mesečne vozovnice v znesku 25 evrov oziroma 200 evrov za letno vozovnico ter 20 evrov za mesečno vozovnico za deset voženj na mesec oziroma 160 evrov za letno vozovnico za deset voženj na mesec. V sistem so dodali tudi mestni promet, med drugim v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Kopru in Novem mestu.

Postopek nakupa je poenostavljen, saj dijaki na prodajnem mestu potrebujejo le osebni dokument. Novo koncesijsko obdobje javnega avtobusnega potniškega prometa od 1. julija prinaša tudi šolarjem več avtobusnih linij po ugodnih cenah, kar pomeni, da imajo potniki več možnosti izbire, v tem primeru šolarji in to po enakih ugodnih cenah, saj se od lani niso spremenile, so zapisali.

Prodajna mesta avtobusne postaje so odprta vse dni v tednu in omogočajo izdajo subvencioniranih vozovnic med 6. in 20. uro. Odprtih je več prodajnih mest. Dodatne informacije in ceniki so objavljeni v posebnem zavihku na spletni strani avtobusne postaje. Subvencionirane vozovnice lahko dijaki pridobijo tudi pri ponudniku avtobusnih prevozov Nomago in Arriva.