Gasilci še vedno pazijo na tleči tovornjak. Foto: MMC RTV SLO
Gasilci še vedno pazijo na tleči tovornjak. Foto: MMC RTV SLO
Burja na Vipavskem povzroča težave

Zaradi orkanske burje je že od torka zvečer za ves promet zaprta hitra cesta od Razdrtega proti Goriški, saj protivetrne ograje še niso nameščene. Vozniki tovornjakov tako, po poročanju novinarke TV Slovenija, Mojce Dumančič, na zahod Slovenije ne morejo niti po stari magistralni cesti čez Rebrnice, saj je prav tako zaprta za ves tovorni in avtobusni promet, za osebna vozila pa je dovoljena vožnja do največ 40 kilometrov na uro.

Voznike jezi predvsem to, da so hitro cesto, ki je stala 250 milijonov evrov, od odprtja preteklo poletje zaprli že več kot tridesetkrat. Poleg tega je na vzporedni stari cesti še zagorelo - v torek zvečer se je namreč vnel tovornjak poln bal bombaža.

Zaradi burje bale bombaža še vedno tlijo
Gasilci se z ognjem še vedno borijo, gašenje pa jim poleg burje, ki piha s hitrostjo okoli 140 kilometrov na uro, otežujejo tudi precej nizke temperature, zaradi česar so zamrznili ventili. "To so bale - to je stlačen bombaž in ko enkrat pride ogenj noter, ga ne moreš več spraviti ven," je za TV Slovenija razložil eden izmed gasilcev.

Lastnik tovornjaka je pojasnil, da je ogenj izbruhnil na sredini prikolice: "Samovžig, verjetno. On (voznik, op. a.) je sicer poskusil ogenj pogasiti z gasilnim aparatom, a ker je veter pihal 120 kilometrov na uro, je bilo v nekaj minutah vse v ognju."

Burja na Vipavskem povzroča težave