Trikratni olimpijski zmagovalec iz Pekinga Usain Bolt ob prihodu v cilj ni mogel skriti razočaranja. Foto: Reuters
Trikratni olimpijski zmagovalec iz Pekinga Usain Bolt ob prihodu v cilj ni mogel skriti razočaranja. Foto: Reuters
Blake ugnal Bolta mesec dni pred Londonom


Vsi trije bodo jamajške barve zastopali na igrah v Londonu, s temi razultati pa so seveda le še dodatno potrdili, da so poleg posamičnega teka nesporni favoriti tudi za štafetno zlato. Aktualni svetovni prvak, ki je naslov osvojil lani v Daeguju, potem ko je bil v finalu prvi favorit Bolt diskvalificiran zaradi nepravilnega štarta, je tekel 9,75, s čimer je izboljšal osebni rekord. S tem rezultatom je postal četrti najhitrejši šprinter vseh časov. Pred njim so hitreje tekli le Bolt (9,58), Američan Tyson Gay (9,69) in Powell (9,72).
V polfinalu najhitrejši Powell
Svetovni rekorder Bolt, ki se je prvič po omenjenem finalu svetovnega prvenstva pomeril z Blakom, je imel čas 9,86, Powell pa je bil malenkost počasnejši (9,88). "Tekel sem brez pritiska. Vse je šlo super. Res sem vesel. Postal sem jamajški državni prvak in s tem nazivom zdaj potujem v London," je bil presrečen zmagovalec. Bolt in Blake trenirata skupaj pod vodstvom Glena Millsa, ki je po teku povedal: "Smo v pravem ritmu pred Londonom. Vse gre po načrtih. Želimo le, da do iger ostanemo vsi zdravi. Blake ni odšel v Evropo, zato je trenutno bolje pripravljen kot Bolt."
V polfinalu je bil najhitrejši Powell, ki je v skupini z Blakom (9,96) tekel 9,92. Od svetovnega prvaka je bil hitrejši še Nesta Carter (9,95). Bolt, ki bo v Londonu branil olimpijsko zlato, je v svoji polfinalni skupini zmagal, a le s časom 10,01.

Blake ugnal Bolta mesec dni pred Londonom