Jolanda Čeplak bo v središču pozornosti v Velenju. Foto: Reuters
Jolanda Čeplak bo v središču pozornosti v Velenju. Foto: Reuters

To bo sploh prvi tek Čeplakove na 800 metrov letos v Sloveniji. V tej disciplini bo tekla tudi Brigita Langerholc. V suvanju krogle bo skušal Miran Vodovnik ponovno preseči 20-metrsko znamko. Matic Osovnikar bo nastopil v šprintu na 100 m, Alenka Bikar pa na 200 m. Snežana Vukmirovič se bo v skoku v daljino borila z Madžarko Zitto Aikler.

Boštjan Buč bo skušal ob pomoči evropskega prvaka Simona Vroemena doseči slovenski rekord na 2000 m zapreke. Zanimiv bo tudi skok v višino za moške. Rožle Prezelj bo imel močnega tekmeca v Dragutinu Topiču iz Srbije in Črne Gore. Boštjan Fridrih in Jan Žumer se bosta v skoku v daljno pomerila s Hrvatom Sinišo Ergotičem in z Brazilcem Rogeriom Bispom, ki je letos že skočil 815 cm. Na 5.000 m bosta tekla Kenijca Justus Kiprono in Hilari Kipchunba. Domača konkurenca bo na visokih ovirah z Radmilo Vukmirovič in Marino Tomič ter Damjanom Zlatnarjem.

Nastopilo bo 217 atletov (90 tujih) iz 15 držav. Odprtje tekmovanje pod žarometi se bo začelo ob 19.30 uri, ob 20. uri pa bodo prvi nastopi.