Jelena Isinbajeva je v Donjecku že šestič izboljšala svetovni rekord. Foto: Reuters
Jelena Isinbajeva je v Donjecku že šestič izboljšala svetovni rekord. Foto: Reuters

Isinbajeva je na memorialu Sergeja Bubke v Donjecku preskočila pet metrov in s tem za 5 centimerov porpavila svojo prejšnjo najboljšo znamko, ki jo je dosegla 16. februarja lani prav tako v Ukrajini. To je za Isinbajevo že 6. dvoranski svetovni rekord v zadnjih šestih letih v Donjecku. 26-letnica ima tudi svetovni rekord na prostem, kjer je preskočila 505 centimetrov.

Skromna slovenska nastopa
Na mitingu v Karlsruheju je Langerholčeva v teku na 800 m v skupini A zasedla zadnje, peto mesto (2:07,40), skupno pa je zasedla 10. mesto. Osovnikar je izpadel že v kvalifikacijah teka na 60 m z 11. časom (6,72). "Ta konec tedna očitno nisem bil razpoložen za dobre starte. Slabo sem odtekel prvih 30 metrov in 6,72 ni bilo dovolj za finale, teči bi moral tri stotinke hitreje," je pojasnil Osovnikar.

Friedrichova spet boljša od Vlašićeve
V skoku v višino se je bil hud boj med Ariano Friedrich in Blanko Vlašić. Obe sta preskočili 205 centimetov, vendar je zmagala Nemka, ki je zadnjo višino zmogla v prvem poskusu. Več od te višine so v zgodovini skočile le tri atletinje: Nemka Heike Henkel in Bolgarka Stefka Kostadinova (207 cm) ter svetovna dvoranska rekorderka Kajsa Bergvist iz Švedske (208 cm). Vlašićeva na Friedrichovo nima lepih spominov, saj jo je le-ta premagala na zadnjem mitingu za Zlato ligo v Bruslju in ji pred nosom speljala milijonski jackpot.

R. K.