Primož Kobe je na OI nastopil pred štirimi leti v Londonu. Foto: www.alesfevzer.com
Primož Kobe je na OI nastopil pred štirimi leti v Londonu. Foto: www.alesfevzer.com

Med atleti je zmagal Etiopijec Tesfaye Abera (2:06:58), med atletinjami pa njegova rojakinja Meselech Melkamu (2:21:54).

"Nameraval sem teči v skupni za 2:15, vendar je bilo malo zmešnjave z narekovalci tempa, ki so prehitro začeli. Prva skupina je bila prehitra zame, zato sem tekal z Južnoameričani in Estoncem. Težava je bila, ker naokrog ni bilo nobenega tekača, veter je bil vse močnejši, skupina pa vse počasnejša. Prvih pet km je bilo celo najhitrejših. Tekli smo pod načrtovanim tempom v prvi polovici, 1:09,12, kar je bilo že 12 sekund za ciljem. Odvezala se mi je tudi vezalka in sem tako tekel naprej. Skušal sem narekovati tempo v skupini, na 32. kilometru pa me je doletel še tekaški 'bodec' in nato sem odstopil. Prihodnji mesec bom skušal teči še en maraton in doseči normo za OI. Upam, da bodo pogoji boljši kot tokrat," je dejal Kobe.

Leta 2012 je nastopil na olimpijskih igrah v Londonu (46. mesto), normo A za to tekmovanje pa je pred tem izpolnil v Linzu, kjer je s časom 2:14:50 dosegel tudi osebni rekord, ki ga v naslednjih letih ni več izboljšal.