Primož Kozmus se je od atletike poslovil konec sezone 2009, ko je v Berlinu osvojil naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA
Primož Kozmus se je od atletike poslovil konec sezone 2009, ko je v Berlinu osvojil naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA

"To novico je predsednik vlade sprejel z velikim zadovoljstvom in na prošnjo gospoda Primoža Kozmusa, da predsednik pomaga v okviru pristojnosti, ki jih ima, glede finančnih pomoči za vnovičen zalet treninga pa bo skupaj z ministrom storil vse za to, da bi se proučile vse možnosti. Predsednik vlade je ob tej priložnosti poudaril, da slovenski šport predstavlja izjemno pomembnega in uspešnega ambasadorja slovenskega ponosa v svetu in da se vlada trudi s športno politiko zagotavljati pogoje za to," so po sestanku Kozmusa z Borutom Pahorjem in ministrom za šolstvo in šport Igorjem Lukšičem zapisali v sporočilu za javnost v kabinetu vlade.

31-letni Brežičan je aktualni olimpijski in svetovni prvak. Leta 2008 je osvojil zlato olimpijsko medaljo v Pekingu, leto pozneje pa je bil najboljši tudi na svetovnem prvenstvu v Berlinu. Ima tudi srebro s SP-ja leta 2007 v Osaki.

Po sezoni 2009 je presenetljivo končal kariero in venomer ponavljal, da so možnosti za vrnitev skorajda nične. Očitno si je najboljši slovenski atlet vseh časov premislil, kar so atletski krogi že nekaj časa slutili: "Zelo sem vesel, da se zlati olimpijec vrača. Novica ni presenečenje, saj smo se s Primožem že dva meseca pogovarjali. Medtem je treniral, več pa smo želeli razkriti na razglasitivi najboljših atletov leta čez dva tedna," je za Radio Slovenija povedal predsednik Atletske zveze Slovenije Peter Kukovica.