Primož Kozmus je v zelo dobri formi. Foto: Reuters
Primož Kozmus je v zelo dobri formi. Foto: Reuters

Drugi je bil Slovak Libor Charfreitag (79,18), tretji pa Madžar Krisztian Pars (78,29). "Vesel sem, da mi je uspelo vreči prek 80 metrov. Počasi sem stopnjeval dosežke in se veselim lepe zmage. Očitno pa bom moral na prihodnjih tekmah že mete za ogrevanje začeti bolj na moč, saj se mi dogaja, da je tekme že skoraj konec, ko sem povsem na vrhuncu," je dejal Brežičan, ki je z metom 79,04 m povedel v tretji seriji. Kozmus je začel s 76,02 m ter nadaljeval s 77,53; 79,04; 79,21 in 80,27 m, kar je nov rekord mitinga.


Kozmus je v nedeljo na atletskem pokalu Slovenije v Ljubljani v svojem prvem nastopu v sezoni z 80,81 metra postavil drugi izid sezone na svetu.

Glavni del mitinga v četrtek
"Vsi na tekmi so pričakovali boljše mete, ker je bil tudi krog za izmet zelo dober in nismo imeli nobenih pripomb. Začeli smo katastrofalno, nekateri smo nato bolje stopnjevali, drugim pa ni steklo," je po tekmi v Ostravi še povedal Kozmus.

V ženski konkurenci je prav tako z rekordom mitinga zmagala Kubanka Yipsi Moreno (76,16) pred Martino Hrašnovo, ki je dosegla slovaški rekord (74,81 m).

Glavni del mitinga bo potekal v četrtek, ko bo nastopil tudi slovenski rekorder v šprintu Matic Osovnikar.

M. R.