Marion Jones je spet na vrhu. Takole je bila v samem zaključku teka hitrejša od Torri Edwards. Foto: Reuters
Marion Jones je spet na vrhu. Takole je bila v samem zaključku teka hitrejša od Torri Edwards. Foto: Reuters
Justin Gatlin

Za 30-letno atletinjo je bil 14. naslov državne prvakinje simboličen, saj je prav v Indianapolisu pred devetimi leti prvič osvojila naslov državne prvakinje (100 metrov in daljina). Tokrat ji je za zmago zadoščal čas 11,10. Jonesova je svoj vrhunec doživela v Sydneyju 2000, ko je osvojila tri zlate medalje, nato pa je njena kariera zaradi doping obtožb strmo padla (čeprav ji nikoli niso dokazali jemanje nedovoljenih poživil).

Še čuti strast
"Za mano je veliko vzponov in padcev. Čutim, da se vračam na stara pota uspehov," se je smejalo Jonesovi, ki je še dodala: "Vesela sem, da sem vse pretekle dogodke zakopala za seboj in sem zdaj osredinjena le v prihodnost. Do tega športa še vedno čutim veliko strasti!"

Gatlina zmotil veter
V moškem teku na 100 m je pričakovano zmagal Justin Gatlin (9,93). Svetovni sorekorder (9,77) je sicer napovedoval, da bo zrušil najboljši čas na svetu, a ga je pri tem motil močan protiveter (1,2 metra na sekundo). "Malo sem razočaran, ker ni bilo rekorda, a tekel sem dobro."

Za največje presenečenje je sicer poskrbel Brian Jones, ki je z 810 centimetri slavil v skoku v daljino. Olimpijski in svetovni prvak Dwight Phillips je bil z dvema centimetroma manj drugi.