Maruša Mišmaš je popustila v drugem krogu. Foto: Sašo Pahič Szabo
Maruša Mišmaš je popustila v drugem krogu. Foto: Sašo Pahič Szabo
Maruša Mišmaš
Mišmaševa bo šla konec meseca na priprave v Medulin, nato pa še v JAR. Foto: Sašo Pahič Szabo

Mišmaševa je dosegla daleč najvišjo uvrstitev med peterico slovenskih predstavnikov. Med člani, kjer je bil Rok Puhar 60. (32:13), je slavil Turek Ali Kaya (28:44), med članicami, kjer ni bilo slovenskih predstavnic, pa je zmaga prav tako odšla v Turčijo, saj je bila najhitrejša Sifan Hassan (25:47).

Na 61. mestu je končal Domen Hafner (27:01) med mlajšimi člani, med mladinci pa sta bila 72. Jan Kokalj (19:20) in 75. Eva Skaza (15:14).

Za slovensko reprezentanco je bil najzanimivejši obračun med mlajšimi članicami. Cartonova je sredi nastopa zelo pospešila, sledile so ji lahko le štiri tekmovalke, med katerimi pa ni bilo slovenske predstavnice. 21-letna slovenska rekorderka na 2.000 in 3.000 m zapreke je nekaj mest izgubila tudi v nadaljevanju.

V drugem krogu ji je zmanjkalo moči
"Na začetku sem se zelo dobro počutila in sem se držala vodilne skupine. V drugem krogu pa mi je pobralo moči in sem 'umrla'. Borila sem se do konca in 15. mesto je bil očitno moj največji mogoči dosežek danes. Proga je bila zelo zanimiva, polno umetnih, a zelo strmih hribčkov. Bila sta dva hloda, na enem mestu mivka. Res, postavili so nam prave ovire. Bilo je zanimivo, a tudi zelo težko. Ker večinoma tekmujem na stadionih, je bilo to zato zame še težje, vendar so bili pogoji za vse enaki," je dejala Mišmaševa.

V izenačenem dvoboju je Cartonova ugnala Nizozemko Jip Vastenburg, ki je imela isti čas, tri sekunde za njima pa je ciljno črto prečkala Amela Terzić iz Srbije.

Mišmaševa je končala dolgo in uspešno tekmovalno sezono. "Konec meseca bomo šli za nekaj dni na priprave v Medulin, potem pa za tri tedne v Južnoafriško republiko. Trenutno še ne vem, ali bom v dvoranski sezoni tekmovala. Trener Svetlan Vujasin ta čas pravi, da naj v zimski sezoni ne bi tekmovala, se bomo dokončno še odločili," je dodala Mišmaševa.