Matic Osovnikar je z 10,13 slovenski rekorder v teku na 100 metrov. Foto: Marko Kovič
Matic Osovnikar je z 10,13 slovenski rekorder v teku na 100 metrov. Foto: Marko Kovič
Osovnikar se seli v London

Škofjeločan bo vadil na univerzi Brunel na zahodu Londona v skupini 15 šprinterjev, v kateri je med drugim tudi Mark Lewis Francis, srebrn z letošnjega EP-ja. "V Londonu, kjer bom sprva bival sam, sem že bil in se spoznal z njegovo skupino, ki se je predtem strinjala, da se ji pridružim. O podrobnostih se bomo pogovarjali sproti, tudi sam pa sem bil presenečen, ker ni šlo za veliko vsoto denarja," je povedal Osovnikar, ki bo v London odšel v nedeljo.

Šoba mu bo še stal ob strani
Dolgoletnega sodelovanja s trenerjem Albertom Šobo (Šoba je za Osovnikarjevo odločitev izvedel šele pred dvema dnevoma) je torej konec, slovenski rekorder v teku na 100 in 200 m pa bo poskušal krivuljo spet obrniti navzgor: "Sem ambiciozen in čutim željo, da dokažem, da je še nekaj v meni. Albertu Šobi, s katerim sva dosegala izjemne rezultate, se zahvaljujem in obenem računam, da mi bo še naprej pomagal v Sloveniji, ko bo to potrebno."

Novo okolje bo dodatna spodbuda
Osovnikar bo pod Christiejevim vodstvom treniral do olimpijskih iger leta 2012, ki jih bo gostila prav britanska prestolnica: "V Londonu želim na olimpijskih igrah teči tek svojega življenja. Verjamem, da lahko v novem okolju dosežem svoj maksimum in nadgradim rezultate, ki sem jih dosegal doma," je odločitev na novinarski konferenci pojasnil 30-letni Osovnikar, leta 2006 bronast na EP-ju v Göteborgu, leto pozneje pa finalist SP-ja v Osaki.

Osovnikar se seli v London