Snežana Rodić je ostala brez velikega cilja sezone. Foto: Reuters
Snežana Rodić je ostala brez velikega cilja sezone. Foto: Reuters

Troskokašica je bila na zadnjih treh velikih tekmovanjih najboljša slovenska atletinja. "Zjutraj so me klicali iz Atletske zveze Slovenije in sem jim sporočila, da ne bom odšla na SP. Se počutim bolje, vendar ne bi mogla normalno teči in opraviti večjega napora. Po odpovedi DP-ja nisem mogla trenirati. Že če grem po stopnicah sem zadihana. Moj cilj ni bil, da grem na SP v vlogi turistke. Želim nastopiti s ciljem in ta je bil za Daegu nastop v finalu. Tega zdaj nisem zmožna uresničiti," je povedala Rodičeva.

Najprej na slikanje pljuč, nato na Kitajsko
V torek jo čaka še pregled in novo slikanje pljuč, potem pa bo, ko ji bo zdravstveni stanje dopuščalo, odšla do začetka novembra na Kitajsko k možu Aleksandru Rodiču, ki igra v nogometni ekipi Tianjin Songjiang.

Rodićeva je 11. junija v Celju na slovenskem pokalu preskočila 14,23 m ter je s tem izidom 40. na svetu v sezoni. Četrta je bila na letošnjem dvoranskem evropskem prvenstvu v Parizu, kjer je 5. marca dosegla osebni rekord (14,35 m). Lani je na evropskem prvenstvu na prostem v Barceloni zasedla šesto mesto (14,32 m), šesta pa je bila tudi na dvoranskem EP pred dvema letoma v Torinu.

Danes se izteče rok za izpolnitev norme
Poleg Rodičeve je še enajst slovenskih predstavnikov izpolnilo norme Mednarodne atletske zveze in lahko nastopijo na SP-ju, rok za doseganje norm pa se izteče danes. V Južno Korejo bodo potovali branilec naslova ter olimpijski zmagovalec v metu kladiva Primož Kozmus (Brežice), Marina Tomič (Kladivar, 100 m ovire), Nina Kolarič (Ptuj, daljina), Marija Šestak (Mass, troskok), Tina Šutej (Mass, palica), Martina Ratej (Šentjur, kopje), Boštjan Buč (Velenje, 3000 m zapreke), Rožle Prezelj (Kranj, višina), Matija Krajnc (Mass, kopje), Primož Kobe (Krka, maraton) in Anton Kosmač (Štajerska, maraton).