Maja Mihalinec in Sabina Veit sta si pošteno oddahnili, saj se jima je norma večkrat izmuznila le za nekaj stotink. Foto: www.alesfevzer.com
Maja Mihalinec in Sabina Veit sta si pošteno oddahnili, saj se jima je norma večkrat izmuznila le za nekaj stotink. Foto: www.alesfevzer.com

Veitova je v kvalifikacijah zmagala s 23,08, Mihalinčeva pa je bila druga s 23,13 ob dovoljeni moči vetra (+0,8 m/s). V finalu nista nastopili.

"V finalu ni bilo treba teči, ker sem že v kvalifikacijah dosegla normo. Vesela sem, to je bil moj cilj, dosegla sem pa tudi dober čas. Tekla sem zelo dobro, v zadnjih 30 m sem se preveč 'zakrčila' in sem tu izgubila kar nekaj časa. Psihično je bilo zelo težko na startu, že dva meseca in pol sem lovila normo. Kar 100 kg je padlo z mene, ko sem prišla v cilj. Težko je bilo loviti normo zadnje dni pred rokom, ki je 10. avgust. Toda tudi leta 2008 sem se na OI uvrstila na predzadnji tekmi. Tokrat bo drugače, normo za OI v Riu že imam, to sem želela in uresničila. V karieri sem že tekla pod 23 sekundami. V dobrih pogojih in s sproščenostjo bi to lahko dosegla na SP, vendar v Pekingu tega zaradi dolgega lova na normo ne pričakujem," je priznala Veitova.

"K sreči ni bilo treba teči v finalu, obe z Veitovo sva dosegli normi v prvem poskusu. Sama sem dobro startala, kot vedno pa imam v prehodu iz zavoja v startno ravnino še nekaj rezerv. Ko bom to popravila, bo še veliko bolje. Psihično je bilo naporno, ne le pred tekmo, tudi v zadnjem obdobju. Vedno sem bila blizu zelo zahtevnega mednarodnega kriterija, pa mi ga nikakor ni uspelo doseči. Toda vedela sem, da sem tega sposobna, zato sem se trudila naprej. Na prejšnji tekmi na balkanskem prvenstvu v Romuniji sem denimo v močnem protivetru le za malo zgrešila normo. Zdaj bo lažje, lahko se bom nemoteno pripravila in nastopila na OI v Pekingu. Breme je padlo z mojih ramen. To ni le norma za Peking, ampak tudi za OI v Braziliji. To me še bolj veseli. Bil je moj cilj, odkar treniram. Prvič bom nastopila na OI in velika želja se mi je uresničila. Na avstrijskem državnem prvenstvu bom v soboto lovila še normo v teku na 100 m," je povedala Mihalinčeva.
Martina Ratej
, ki že ima normo za SP, je zmagala v metu kopja z 59 metrov dolgim poskusom. Jan Žumer je slavil v tekih na 100 (10,57) in 200 m (20,98).