Snežana Rodič je bila na zadnjih treh velikih tekmovanjih najbojša slovenska atletinja. Foto: BoBo
Snežana Rodič je bila na zadnjih treh velikih tekmovanjih najbojša slovenska atletinja. Foto: BoBo

O nastopu na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji, kjer bo prvenstvo potekalo od 27. avgusta do 4. septembra, se bo Primorka dokončno odločila 15. avgusta. Rodićeva je bila na zadnjih treh velikih tekmovanjih najboljša slovenska atletinja.

Brez treninga na SP-ju?
Po pregledu pri zdravniku in po posvetu s slovenskim reprezentančnim zdravnikom Juretom Šorlijem in njenim trenerjem Srdjanom Djordjevićem še ni sprejela dokončne odločitve, ali bo nastopila na največji tekmi leta, saj zaradi bolezni še ne more trenirati.

Rodićeva je 11. junija v Celju na slovenskem pokalu preskočila 14,23 m in je s tem izidom 40. na svetu v sezoni. Četrta je bila na letošnjem dvoranskem evropskem prvenstvu v Parizu, kjer je 5. marca dosegla osebni rekord (14,35 m). Lani je 31. julija na EP-ju na prostem v Barceloni zasedla šesto mesto (14,32 m), šesta pa je bila tudi na dvoranskem EP-ju pred dvema letoma v Torinu.

Enajst slovenskih predstavnikov je doslej že izpolnilo norme Mednarodne atletske zveze (Iaaf) za nastop na SP, rok za doseganje norm pa je ravno 15. avgust.