Foto:
Foto:
Vlado Badžim
Vlado Badžim se bo pomeril proti nekdanjemu klubu. Foto: MMC RTV SLO

Sobota ob 17.00
NAFTA (6. na lestvici) : INTERBLOCK (7. na lestvici)

Eni in drugi so si otežili zaključek prvenstva. Nihče namreč še nima zagotovljenega obstanka in zato je poraz za oba kluba praktično prepovedan. Nafta, ki bo nastopila brez Bokovca, Vaša in Zemljiča, se zdi izkušenejša in ima zato več možnosti za uspeh. Ko je ekipa pod pritiskom imajo mladi igralci velikokrat težave. S temi zadevami se v zadnjem času spopada Interblock, ki ima v zadnjih dveh kolih zalo neugoden razpored, tako da si spodrsljaja v Lendavi praktično ne sem privoščiti. Poklani finalist bi si želel nekaj tiste sproščenosti, ki jo je četa Igorja Benedejčiča kazala pred časom. Ko ni igrala pod pritiskom zmage.

Sobota ob 17.00
LABOD DRAVA (8. na lestvici) : RUDAR (3. na lestvici)

V tem zanimivem obračunu bosta obe ekipi žal pogrešali nekatere ključne igralce. Drava je spomladi uprizorila neverjetno serijo šestih zaporednih zmag in je blizu obstanku v ligi. Tokrat bosta sicer manjkala nosilca igre Zilič in Kronaveter. Ptujčani so v tej sezoni izgubili vse tri medsebojne tekme z Rudarjem in seveda se mu želijo zato »oddolžiti«. Velenjčani kljub odsotnosti Goloba, Trifkovič, Grbiča in Cipota na Ptuj prihajajo dobro razpoloženi. Nenazadnje je bil njihov cilj obstanek v ligi, zdaj pa se borijo celo za nastop na evropski sceni.

Sobota ob 18.00
DOMŽALE (5. na lestvici) : LUKA KOPER (9. na lestvici)

Vlado Badžim v domžalskem Športnem parku pričakuje svoj bivši klub. A to za Koper vendarle ne pomeni nič dobrega. Res je, da so Domžalčani brez »večjih« motivov in da bodo nastopili močno oslabljeni, a to še ne pomeni, da kanarčke čaka lahko delo. Pri Domžalah so sicer kaznovani Kirm, Knezovič in Božič, poškodovani pa so Apatič, Aljančič in Šturm. Tudi Barrios in Perutovič sta vprašljiva. Toda s tem se odpirajo možnosti za mlade, ki so željni dokazovanja. Koper bo seveda poskušal zmagati. Manjkal bo le kaznovani Polovanec. Ekipa z Obale bi s tremi točkami naredila velik korak k obstanku v ligi.

Sobota ob 20.00
MIK CM CELJE (2. na lestvici) : HIT GORICA (4. na lestvici)

Bržkone najzanimivejšo tekmo kola bo neposredno prenašala Televizija Slovenija. Gre namreč za spopad dveh, ki se borita za končno drugo mesto. To prinaša prestiž in Evropo. Oba kluba sta dobro pripravljena. Celjani so to, kljub porazu, dokazali v Mariboru, Goričani pa so dvakrat zapored zmagali. Obeta se lepa in napadalno usmerjena tekma. Celjani so rahli favoriti, a bodo to morali potrditi brez kaznovanega Lovrečiča. Še bolj oslabljena bo Gorica, ki bo nastopila brez drugega strelca lige Velikonje. Že dlje časa pa sta poškodovana Živec in Balažic. V tej sezoni so nobeno medsebojno srečanje teh dveh klubov ni končalo brez golov.

Nedelja ob 17.00
PRIMORJE (10. na lestvici) : MARIBOR (1. na lestvici)

Edini par, ki ga bomo videli nastopiti v nedeljo, je par prvega in zadnjega na lestvici. Primorje je pod pritiskom izpada, Mariborčani pa so omamljeni od uspeha po osvojitvi naslova prvaka. To bi lahko bila priložnost za Ajdovce, ki bodo morali zaigrati s fanatično borbenostjo, če se želijo resno kosati z nasprotnikom. Za Primorje bi poraz skoraj že pomenil selitev v drugo ligo, Mariborčani pa bodo igrali razbremenjeni vseh skrbi. Manjkali bodo tudi Mezga, Filekovič in kaznovani Popovič. Trener Primorja Vjekoslav Lokica se zaveda, da je s svojo ekipo lovi zadnji vlak, a morda ga bo ujel prav v dvoboju z osemkratnimi prvaki Slovenije.

Urban Laurenčič