Prenova Lombardijevega moštva je v Los Angelesu končana, zdaj se sestavlja moštvo, ki bo pod vodstvom Kopitarja naredilo tudi nekaj
Prenova Lombardijevega moštva je v Los Angelesu končana, zdaj se sestavlja moštvo, ki bo pod vodstvom Kopitarja naredilo tudi nekaj "škode" v končnici. Foto: EPA

Predsednik in generalni menedžer Los Angelesa Dean Lombardi je v šali primerjal menjavo Ryan Smyth za Colina Fraserja in izbor v 7. krogu nabora 2012 z Edmontonom s tisto, ki so jo Kingsi in Oilersi sklenili pred 24 leti, ko se je iz mrzle Alberte v "mesto angelov" preselil najboljši hokejist vseh časov Wayne Gretzky.

35-letni Smyth se je po dveh letih v Los Angelesu odločil za vrnitev v rodno kanadsko provinco Alberto in je zato zahteval menjavo. Možnosti sta bili le dve: matični Edmonton ali Calgary. Po večdnevnih zapletih je le končal pri Naftarjih, kjer je odigral prvih 12 let kariere v Ligi NHL.

Z menjavo za centra Mika Richardsa so Kralji dobili dvojni centrski udar: Anže Kopitar-M. Richards. Zdaj ko je odšel Smyth in njegova visoka plača, ima Kopitarjevo moštvo kar 16 milijonov dolarjev prostora v "salary capu", s katerim morajo podpisati prvega branilca Drewa Doughtyja, hkrati pa najti še menjavo za Wayna Simmondsa na desnem krilu in Smytha na levem krilu. LA Kingsi so torej v odličnem izhodišču, da se ustrezno okrepijo za naskok na Pacifiško divizijo in večjo vlogo v boju za Stanleyjev pokal.

Vir: LA Kings Insider/Rich Hammond