Ryan Smyth po dveh letih zapušča Los Angeles. Foto: Reuters
Ryan Smyth po dveh letih zapušča Los Angeles. Foto: Reuters

Smytha so Oilersi izbrali šestega po vrsti na naboru leta 1994. Ljubljenec navijačev je dres Naftarjev nosil 12 sezon. Leta 2007 je zapustil Edmonton, saj se mu z vodstvom kluba ni uspelo dogovoriti glede pogodbe. Zatem je zaigral še za New York Islanderse in Colorado Avalanche, nato pa se je leta 2009 pridružil Anžetu Kopitarju in Kraljem. Že na prvi tekmi za moštvo iz Los Angelesa je Smyth podal za gol prav Kopitarju. S Kralji se mu je uspelo dvakrat tudi uvrstiti v končnico. Po koncu pretekle sezone, v kateri je dosegel 23 golov in 24 podaj, je vodstvu Kingsov sporočil, da bi rad ob koncu kariere zaigral še za Oilerse.

Nekdanji kapetan Kanade
V najmočnejši hokejski ligi je odigral 1.162 tekem. Dosegel je 383 zadetkov in zbral 436 podaj. Z reprezentanco Kanade je leta 2003 na Finskem in 2004 na Češkem postal svetovni prvak. Na svetovnih prvenstvih je bil Smyth tudi kapetan javorjevih listov. S Kanado je osvojil zlato na olimpijskih igrah leta 2002.

H Kraljem prihaja 26-letni center Fraser. Na naboru so ga leta 2003 izbrali Philadelphia Flyersi, v Ligi NHL pa je debitiral dve leti pozneje, ko je zaigral za Chicago Blackhawkse. Edmontonu se je pridružil lani. V pretekli sezoni je prispeval le tri gole in dve podaji. Poleg Fraserja so Kingsi dobili še pravico izbora v sedmem krogu na prihodnjem naboru.