Miro Cerar je dvakratni olimpijski prvak. Foto: MMC RTV SLO
Miro Cerar je dvakratni olimpijski prvak. Foto: MMC RTV SLO
Športni izziv:

"Je že močno odmaknjena, pa vendarle v tistem času je to pomenilo en poseben ponos. Šele kasneje sem se zavedel veličine. Če s tiste perspektive gledam, je bilo to dejansko nekaj posebnega. S kolajnami si postal popularen. A od športa po koncu kariere nisi mogel živeti. Ostal sem sam pred samim seboj. Končal sem pravno fakulteto in začel iz nič," je o svoji izkušnji z zlato olimpijsko medaljo dejal telovadec Cerar.

Drugo mesto enako porazu
Podobno izkušnjo ima tudi veslač Čop, ki je postal olimpijski prvak z Luko Špikom leta 2000 v Sydneyju: "To je največ, kar v športu lahko dosežeš. Za naju je bila še posebej dragocena, saj sva vedela, koliko truda sva vložila in koliko pritiska sva si naložila. Takrat sva bila namreč favorita olimpijske tekme, zato bi bilo drugo mesto enako porazu. To je bila enkratna priložnost in vesel sem, da sva jo izkoristila."

Čop pričakoval, da se bodo domine postavile hitreje
O življenju po športni karieri pa je Čop dejal: "Vsak se mora sam znajti. Tudi sam sem še vedno v tem procesu. Ni prijetno v tem obdobju. Upam, da se bodo v enem letu domine postavile tako, kot sem si zaželel. Pričakoval sem, da se bo to zgodilo hitreje. Je pa verjetno športni uspeh konkurenčna prednost pred sovrstniki."

Pintar: Zavedanje o uspehu pride z leti
Paraolimpijka Mateja Pintar pa je o zlati izkušnji povedala: "Zlato medaljo sem osvojila že na prvih olimpijskih igrah. Uspeha se takrat še nisem zavedala. Po par letih pa znaš takšne uspehe ceniti, sploh po Londonu, ko sem prišla domov brez."

Kaj so zlati olimpijci v pogovoru z voditeljem Ervinom Čurličem še povedali, pa si oglejte v videonovici desno.

Športni izziv: