Vsi v fomuli 1 želijo Massi le najboljše. Foto: EPA
Vsi v fomuli 1 želijo Massi le najboljše. Foto: EPA
Huda nesreča Masse na Hungaroringu

Massa, čigar žena pričakuje prvega otroka, je po zlomu lobanje na sobotnih kvalifikacijah pred VN Madžarske ostal v umetni komi še vsaj za 48 ur na intenzivnem oddelku vojaške bolnišnice v Budimpešti. Zbudili so ga le za trenutek po obisku družine. Po besedah doktorja Petra Bazsa, ki o nadaljnjem poteku zdravljenja ni želel razpredati, je bilo slikanje glave spodbudno: "Slikanje je pokazalo rezultate, ki smo jih glede na tip poškodbe pričakovali."

28-letni Brazilec je na sobotnih kvalifikacijah pred VN Madžarske doživel nenavadno nesrečo. Pred njim je vozil njegov rojak Rubens Barrichello, iz njegovega vozila je majhen delec zletel ravno v Massovo čelado. Bil je v smrtni nevarnosti, zato je moral takoj na operacijo.

Zaradi preslabo pritrjene pnevmatike na bolidu Fernanda Alonsa je vodstvo formule ena kaznovalo moštvo Renaulta s prepovedjo nastopa na VN Evrope v Valencii. Prejšnjo nedeljo je med dirko formule dve zaradi odpadle gume umrl 18-letni Henry Surtees.

Ferrarijev šef Stefano Domenicali je takoj po nedeljski dirki mimo medijev odhitel v bolnišnico, tja se bo odpravil tudi moštveni kolega Kimi Räikkönen.

Huda nesreča Masse na Hungaroringu