Vettel je eden izmed šestih letošnjih zmagovalcev. V Kanadi lahko postane prvi z dvema zmagama v letošnjem prvenstvu. Foto: Reuters
Vettel je eden izmed šestih letošnjih zmagovalcev. V Kanadi lahko postane prvi z dvema zmagama v letošnjem prvenstvu. Foto: Reuters
V prvi vrsti Vettel in Hamilton

Nemec, ki v Kanadi še nikoli ni zmagal, je bil najhitrejši že na tretjem prostem treningu, na prvih dveh pa Lewis Hamilton. Britanec, dvakratni zmagovalec v Kanadi, bo dirko začel z drugega mesta, manj zadovoljen po kvalifikacijah pa je njegov moštveni kolega Jenson Button, ki bo lansko zmago skušal ubraniti z 10. mesta.

Iz druge vrste se bosta podala vodilni v skupnem seštevku Fernando Alonso in zmagovalec zadnje dirke v Monaku Mark Webber. Lep uspeh z uvrstitvijo v prvo deseterico je dosegel Paul di Resta s Force Indio, ki je za desetinko prehitel Michaela Schumacherja na devetem mestu.

Ob koncu drugega dela kvalifikacij je "zid prvakov" z zadnjo gumo oplazil Pastor Maldonado. Venezuelca je nato zavrtelo, ostal je na 17. mestu. V zadnji del kvalifikacij se ni uspelo uvrstiti niti Kimiju Räikkönenu, ki bo dirko začel z 12. mesta.

Več novic o formuli ena vam prinaša poseben MMC-jev portal.

Letošnje prvenstvo je zelo izenačeno, o čemer priča tudi podatek, da je na prvih šestih letošnjih dirkah zmagalo šest različnih dirkačev.

Dirka na dirkališču, poimenovanem po legendarnem kanadskem dirkaču Gillesu Villeneuvu, bo v nedeljo ob 20. uri. Prenos bo prvič na TV SLO 1 (!) in na MMC-ju.

Kvalifikacije/štartna mesta:
1. S. VETTEL Red Bull 1:13,784 2. L. HAMILTON McLaren +0,303 3. F. ALONSO Ferrari 0,367 4. M. WEBBER Red Bull 0,562 5. N. ROSBERG Mercedes 0,627 6. F. MASSA Ferrari 0,681 7. R. GROSJEAN Lotus 0,861 8. P. DI RESTA Force India 0,921 9. M. SCHUMACHER Mercedes 1,028 10. J. BUTTON McLaren 1,398
V prvi vrsti Vettel in Hamilton