Floyd Mayweather je takole proslavljal zmago. Foto: Reuters
Floyd Mayweather je takole proslavljal zmago. Foto: Reuters
Muhammad Ali in žena
Muhammada Alija je spremljala žena Yolanda. Foto: EPA

Mayweather je prevladoval v desetih rundah od dvanajstih in s svojo prepoznavno taktiko hitrih udarcev in živahnega gibanja ostal neporažen v svoji karieri - 41:0, od tega 25 zmag z nokavtom.

Mosley se ni prilagodil
Mayweather je bil v težko pričakovanem obračunu, ki ni štel za naslov, velik favorit v MGM Grand Garden Areni, a ga je šest let starejši "Sugar Shane" presenetil z močnimi udarci v glavo in telo v drugi rundi: "Potem ko sem ga nekajkrat dobro zadel z desnico, sem vedel, da ga moram nokavtirati. Vendar se nisem mogel prilagoditi, on pa se je."

Mayweather deloval precej sveže
33-letnik, ki je deloval precej bolj sveže, je nato vendarle znova prevzel nadzor in s svojo desnico ter izjemno obrambo, po kateri slovi kot eden najboljših v svoji generaciji, narekoval tempo do konca srečanja. Odločitev sodnikov: 119:109, 119:109 in 118:110.

Ko dobiš udarce, se moraš pobrati
"Naredil sem tisto, po kar so prišli navijači," je bil glasen Mayweather, ki je takole opisal dogajanje v drugi rundi: "To je kontaktni šport, tako da boš dobil udarce. Ampak, ko jih dobiš, se moraš pobrati in nadaljevati. Meni je uspelo."

Dvoboja se je udeležilo približno 16.000 gledalcev z boksarskima legendama Muhammadom Alijem in Sugarjem Rayem Leonardom na čelu ter mnogimi filmskimi zvezdniki.