Ertic Pance bo tretjo zaporedno sezono igral na Jesenicah. Foto: www.alesfevzer.com
Ertic Pance bo tretjo zaporedno sezono igral na Jesenicah. Foto: www.alesfevzer.com

26-letni Jezovšek že nekaj let velja za enega najboljših igralcev Alpske lige. Ima zelo močan in natančen strel. Lansko sezono je končal kot četrti najboljši strelec Alpske lige, na 45 tekmah je dosegel 59 točk (36 zadetkov in 23 podaj). Še posebej je blestel v končnici, ko je z devetimi goli veliko prispeval k naslovu železarjev, ki so v napetem finalu premagali Cortino s 4:2 v zmagah.

Njegov soigralec bo tudi v naslednji sezoni 32-letni napadalec Eric Pance, ki je v lanski sezoni v redenm delu Alpske lige dosegel 20 golov in 22 podaj.

Miha Logar ima izkušnje tudi iz Lige IceHL in jih pridno uporablja v Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Logar ima izkušnje tudi iz Lige IceHL in jih pridno uporablja v Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com

V obrambi bo veliko breme še naprej nosil Miha Logar. Branilec, ki se je hokejsko izobrazil v Kranju in kasneje tudi v sloviti salzburški hokejski akademiji, je po nekaj sezonah igranja za Olimpijo na Jesenice prvič prestopil v sezoni 2016/17. V Podmežakli je ostal dve sezoni, po krajši epizodi igranja v Franciji pa se je spet preselil v Ljubljano, kjer je okusil tudi igranje v Ligi IceHL. Med njegove največje dosežke lahko štejemo tudi dvakratni naslov prvaka Alpske lige, v dveh zaporednih sezonah (2020/2021 in 2021/2022) pa je imel med branilci tudi največ točk v končnici.

Kar enajst igralcev zapustilo Jesenice
Trener Gaber Glavič bo imel na voljo precej spremenjeno ekipo. Jesenice so že zapustili Jaša Jenko, Nik Širovnik, Niki Blomberg, Joonas Larinmaa, Ožbej Rep, Andrej Galuškin, Rudolfs Polcs, Aleksander Petrov, Luka Ščap, Mark Sojer in odlični vratar Antii Karjalainen. Finec je kljub veljavni pogodbi prestopil v ekipo Glasgow Clan.

Za uvod Alpske lige obračun s Celjani
Že v uvodni tekmi sezone v Alpski ligi se bosta pomerili slovenski ekipi. V Podmežaklo bodo 16. septembra prišli motivirani Celjani, ki se bodo želeli dokazati v krstni sezoni v regionalni ligi.