Komu bo pripadel 411. večni derbi? Foto: Iztok Novak
Komu bo pripadel 411. večni derbi? Foto: Iztok Novak
Tomaž Vnuk
Tomaž Vnuk je ključni mož Olimpije, ki je tudi poskrbel za uvrstitev v finale. Se bodo njegovi zmaji tokrat bolj enakovredno kosali z železarji? Foto: Iztok Novak

Če bi Tomaž Vnuk izkoristil vsaj eno priložnost izmed treh na začetku prvega srečanja v Podmežakli, bi mogoče šlo to srečanje v drugačno smer, a če čebula ne bi imela če, ... Dejstvo ostaja, da so železarji z pol moči pometli z zmaji (5:2) in tudi pred torkovo tekmo, ki se bo ob 19.15 začela v gorenjskem hokejskem hramu so aktualni prvaki izraziti favoriti.

Rdeči želijo več gledalcev, zeleni več golov
"Hudo velike evforije v tem finalnem dvoboju pravzaprav ni. Zakaj je temu tako, ne vem. Igralci smo seveda pričakovali polne tribune že v soboto, a temu ni bilo tako, upam, da jih bo v torek precej več," je branilec Jesenic Sabahudin Kovačevič za klubsko stran pokomentiral ne preveč polne tribune na sobotnem derbiju.

Na drugi strani Ljubljančani napovedujejo povsem drugačen obraz in izenačitev serije, preden se ta preseli v prestolnico. "Pričakujem, da na drugi tekmi bolje steče naš "powerplay" in da popravimo "penaltykilling" ter z borbeno igro po celem igrišču poskušamo presenetiti Jeseničane," je načrt na spletni strani zelenih razkril branilec Žiga Pavlin.

FINALE, druga tekma

Torek ob 19.15:
ACRONI JESENICE - TILIA OLIMPIJA 1:0

V oddebeljenem tisku stanje v zmagah; igrajo na 4 zmage.
Tretja tekma, petek ob 19.15:
TILIA OLIMPIJA - ACRONI JESENICE

Četrta tekma, ponedeljek ob 19.15:
TILIA OLIMPIJA - ACRONI JESENICE

T. G.