Jay Bouwmeester (lani 42 točk na 82 tekmah - 15+27) je bil najbolj iskani branilec med prostimi igralci. Foto: EPA
Jay Bouwmeester (lani 42 točk na 82 tekmah - 15+27) je bil najbolj iskani branilec med prostimi igralci. Foto: EPA
Dany Heatley (Ottawa)
Dany Heatley (lani 39+33) hoče na vsak način zapustiti Ottawo, a pri tem ni želel izgubiti bonusa. Foto: Reuters

Calgary je samo nekaj ur pred odprtjem trga prepričal izvrstnega branilca Jayja Bouwmeesterja, da s Flamesi sklene 5-letno pogodbo, po kateri bo 25-letnik letno prejemal 6,68 milijona dolarjev. Bouwmeester je ob naboru zapustil Florido, Calgary je imel tako nekaj dni, da ga uspe prepričati, preden bi 30. junija postal prosti igralec.

Bo Gomez upravičil plačo?
NY Rangersem se je uspelo znebiti drago plačanega centra Scotta Gomeza, ki bo drugo leto nosil dres Montreala. V nasprotno smer je odpotoval napadalec Christopher Higgins, v celotno menjavo pa je bilo vpletenih še pet mlajših in neuveljavljenih hokejistov. Gomez, z Devilsi dvakratni zmagovalec Stanleyjevega pokala, bo v naslednjih 5 letih zaslužil po 8 milijonov dolarjev.

Heatley ima rajši bonus
Ottawa
in Edmonton sta se v torek pozno zvečer dogovorila za menjavo, a je Dany Heatley zavrnil, da prekliče "no trade clause" (zaščito pred prestopom). Eden najboljših krilnih napadalcev v Ligi NHL je pred dnevi zahteval menjavo, a ima po drugi strani v pogodbi člen, po katerem mu po 1. juliju pripada bonus 4 milijonov dolarjev, če bo še v dresu Senatorjev.

LA vabljiv zaradi denarja
Pomembeno vlogo na trgu prostih igralcev naj bi imel Los Angeles Anžeta Kopitarja, saj ima veliko prostora v proračunu za plače. Skoraj v vsaki govorici o kakšnem vidnejši menjavi so omenjeni Kingsi, ki sicer lovijo predvsem dobrega levega krilnega napadalca, ki bi Kopitarjeve podaje spreminjal v zadetke.

Peterica najbolj iskanih
Najboljše proste igralce predstavlja evropski napadalni petorček: nesrečni Slovak Marian Hossa, njegov večno poškodovani rojak Marian Gaborik, pretreseni Čeh Martin Havlat in neločljiva švedska brata dvojčka Daniel in Henrik Sedin.