Najbolj odmeven dogodek prve tekme je bil nepriznani zadetek Roka Tičarja, kar pa ni spremenilo razpleta tekme. Foto: Iztok Novak
Najbolj odmeven dogodek prve tekme je bil nepriznani zadetek Roka Tičarja, kar pa ni spremenilo razpleta tekme. Foto: Iztok Novak

Ljubljančani potrebujejo zmago, v nasprotnem primeru bi Gorenjci za naslov potrebovali le še dva uspeha. Domači napadalec Matej Hočevar verjame v uspeh: "Prepričan sem, da bomo na drugi tekmi zaigrali bolje, in upam, da jim bomo vrnili za poraz."

Pintarič verjame v bolj kakovosten hokej
Uvodna tekma ni postregla z dobrim hokejem, vratar Matija Pintarič verjame, da bo tokrat drugače: "V prvo tekmo smo šli preveč živčno in zadržano, igra se ni prav razvila, bolj smo igrali na napake nasprotnika kot na svoje dobre stvari. Ko se bomo sprostili in začeli igrati bolje, se bo dvignila tudi kakovost finala."

Jeseničani gredo po drugo zmago
Optimizem veje tudi iz jeseniškega tabora. Marjan Manfreda je tako za klubsko spletno stran povedal: "Imamo prednost, to pa je vse, do končnega uspeha moramo zmagati še trikrat, v nedeljo bomo naredili vse, da se bomo veselili še drugič. Recept? Enak kot vselej: disciplina, borbenost, streli od vsepovsod, pomoč v obrambi, čim manj izključitev. Motiv je velik, želje ne manjka, v Tivoli gremo po novo zmago."

Pri Ljubljančanih bo zaradi poškodbe manjkal Jeff Tory, pri Jeseničanih pa Doug Nolan.

Državno prvenstvo, finale, druga tekma:
Danes ob 18.00:
TILIA OLIMPIJA - ACRONI JESENICE 0:1
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage. Termini naslednjih tekem so: 7., 8., 10., 11. in 13. april.