Gasilska slika železarjev za jubilejni 30. naslov državnih prvakov. Foto: Iztok Novak
Gasilska slika železarjev za jubilejni 30. naslov državnih prvakov. Foto: Iztok Novak
Andrej Hebar
Andrej Hebar je po stotih sekundah igre dokončal lepo akcijo Tomaža Razingarja. Foto: Iztok Novak
Jesenice ekspresno do nove zvezdice

Odločilni zadetek na novem večnem derbiju proti Tilii Olimpiji je na začetku zadnje tretjine dosegel David Rodman. Spet sta blestela oba vratarja, jeseniški Andrej Hočevar je bil izbran tudi za igralca tekme. Klubska sezona je tako že končana in bo šla hitro v pozabo. Uspehov v Ligi Ebel ni bilo, kluboma primanjkuje denarja, evforije v finalu ni bilo - na četrti tekmi je bilo v hali Tivoli le dobrih 2.000 gledalcev.

Razingarjeva mojstrovina
V prvi tretjini je edini zadetek dosegel Andrej Hebar v 2. minuti, potem ko je večino dela opravil Tomaž Razingar. Preigral je nasprotnikovo obrambo, na koncu iz igre vrgel še Boštjana Groznika in izza vrat podal Hebarju. Tilia Olimpija bi skoraj kaznovala napako Jeseničanov, ko je Žiga Pance podal pred vrata, streljal pa je Aleš Mušič. Andrej Hočevar je dobro posredoval, izkazal pa se je tudi pri strelih Ralpha Intranuova od daleč.

Olimpija obupna v power playu
Blestel je tudi domači vratar, mladi Mariborčan Matija Pintarič. V 24. minuti je bil "promet" pred njegovimi vrati gost, a se po strelih Marcela Rodmana in Andreja Hebarja ni pustil premagati. Doug Bradley je v drugi tretjini na led manjkrat poslal vodilne napadalce in igra železarjev ni bila več tako udarna. Zaradi kronične neučinkovitosti zelenih to sploh ni bilo usodno. Sredi druge tretjine tako Olimpiji 23 sekund ni uspelo zadeti niti z dvema igralcema več. Izjemno priložnost je v 36. minuti zamudil Intranuovo, ki je bil sam pred Hočevarjem.

Finale tako kot lani nezanimiv
Ključni trenutki tekme so bili na začetku zadnje tretjine. Najprej je branilec Žiga Pavlin s srečnim golom (strel z modre črte je presenetil Hočevarja) izenačil, v 45. minuti pa je padel odločilen gol. Dejan Varl je streljal z modre črte. 19-letni Pintarič je plošček odbil do Davida Rodmana, ki je v drugem poskusu postavil končni izid 1:2 in Jeseničani so tako kot lani že po štirih tekmah slavili jubilejni naslov prvaka.

Četrta tekma:
TILIA OLIMPIJA - ACRONI JESENICE 0:4
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
2.000; Pavlin 42.; Hebar 2., D. Rodman 45.

Stanje v zmagah je v odebeljenem tisku; igrali so na štiri zmage.

T. O.



Jesenice ekspresno do nove zvezdice