John Hughes je bil v minuli sezoni peti strelec v Ligi Ebel. Dosegel je 17 golov in prispeval 52 podaj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
John Hughes je bil v minuli sezoni peti strelec v Ligi Ebel. Dosegel je 17 golov in prispeval 52 podaj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannu Järvenpää
Hannu Järvenpää je že od sredine decembra 2009 na klopi zeleno-belih. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Matjaž Sekelj
Matjaž Sekelj ni skrival razočaranja po klavrnem nastopu v finalu državnega prvenstva. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matija Pintarič
Matija Pintarič bo tudi v naslednji sezoni stal v vratih zmajev, kjer se je že nekajkrat zelo izkazal. Foto: MMC RTV SLO

Ljubljančani so izpolnili cilj v Ligi Ebel, po rednem delu so zasedli sedmo mesto, v četrtfinalu pa izgubili proti Salzburgu z 1:4 v zmagah. V državnem prvenstvu so popolnoma odpovedali, naslov je znova pripadel Jeseničanom s 4:0 v zmagah. Športni direktor Matjaž Sekelj in predsednik Mitja Mejač sta bila zelo razočarana nad odnosom nekaterih igralcev v finalu državnega prvenstva.

Jedro ekipe že sestavljeno
Vsi tuji hokejisti si želijo ostati, zagotovo odhaja vratar Jan Chabera, ki se v zadnjem delu sezone ni izkazal. Järvenpää je bil z njim zelo nezadovoljen, zato bodo poiskali novega tujega vratarja. Več priložnosti pa naj bi dobil tudi Matija Pintarič. O imenih direktor Sekelj še ni želel govoriti, namignil pa je, da niso bili najbolj zadovoljni z branilci. Pri domačih igralcih ima jedro ekipe pogodbe še za naslednjo sezono, brez njih so le Žiga Pavlin, Domen Vedlin, Damjan Dervarič, Matej Hočevar, Andrej Hebar in David Sefič. Izakazali so se nekateri mladi igralci pri HK Olimpiji, članom se bo zelo verjetno pridružil Ken Ograjenšek.

Mejač: Vodstvo bolje odpravilo delo od igralcev
V minuli sezoni so sanirali 400.000 evrov skupnega dolga, sodelovanje s podjetjem Forvvard se je zelo obrestovalo, zato bodo nadaljevali v tej smeri. Igralci so imeli vseskozi redne plače, kar v zadnjih letih ni bilo pravilo. "Državno prvenstvo je bilo veliko razočaranje. Jeseničani so si bolj želeli zmago in to zamerim našim igralcem. Klub solidno posluje in v nekaj letih bo to eden bolj urejenih klubov v Sloveniji. Lahko rečem, da je tokrat vodstvo svoje delo bolje opravilo kot igralci na ledu. V naslednji sezoni bomo še bolj zahtevali resen pristop v državnem prvenstvu in enakovreden boj za naslov. Ko bomo vsi dali vse od sebe, bo hokej res dober in dvorane bodo polne," je bil oster Mitja Mejač.
Sekelj ni iskal izgovorov
"V Ligi Ebel smo bili najboljši med neavstrijskimi klubi, nepozabnih je bilo 96 minut v Salzburgu. Končno smo dokazali, da lahko zmagujemo tudi v gosteh. Poraz z 0:4 v državnem prvenstvu je boleča rana. Tokrat sta imeli obe ekipi na voljo popolno sestavo, časa za pripravo je bilo na voljo dovolj. Igra je bila daleč od tiste, ki smo jo prikazali v Salzburgu v končnici Ligi Ebel. Če bi tako igro ponovili proti Jesenicam, naslov ne bi bil vprašljiv," je dejal Sekelj, ki si je želel podaljšati pogodbo z Järvenpääjem. Po grenkem porazu v finalu si je vzel nekaj časa za razmislek.
Järvenpää: DP bi morali odigrati avgusta
"Mislim, da bi bilo najbolje, če bi finale DP-ja igrali avgusta. Takrat fantje še nimajo nobene lovorike, vsi so motivirani, pa še po poletnem premoru bi bili vsi lačni hokeja," je dejal Järvenpää, ki je v zadnjih dveh tednih vseskozi razmišljal o porazu z železarji. Ogledal si je videoposnetke, se pogovoril z igralci, pred odhodom na Finsko pa bo naredil prerez sezone za vsakega posebej.
"V finalu DP-ja smo doživeli pravi polom. Ne bom iskal izgovorov. Serijo smo izgubili doma, ko smo izgubili na prvih dveh tekmah. Imeli ismo ogromno priložnosti, plošček ni šel v mrežo, Jeseničani pa so bili bolj spretni in tudi bolj ostri v boju na ledu. Vratar Fikrt je bil sijajen, Pintarič je bil soliden, Chabera pa slab in seštevek vsega je ta izid v finalu," je pe dodal 47-letni strateg.
Začetek priprav 1. avgusta
Pogodbo z zavarovalnico Tilia so podaljšali še za eno leto, naprodaj so že nove sezonske vstopnice, do sredine maja zanje ponujajo tistim navijačem, ki bodo pohiteli z nakupom, popust. Priprave za naslednjo sezono se bodo začele 1. avgusta.