Kapetan železarjev že na začetku tekme ni imel najboljšega občutka. Foto: RTV SLO/T. G.
Kapetan železarjev že na začetku tekme ni imel najboljšega občutka. Foto: RTV SLO/T. G.
Razočarani Robert Kristan
Razočarani igralci Acroni Jesenic so morali po tekmi za nameček še čakati na svoj avtobus. Foto: MMC RTV SLO
Kim Collins z upravo kluba
Pred slačilnico gostov se je zbrala celotna uprava železarjev, katerim je trener Collins razlagal kaj je šlo narobe na ključni tekmi sezone. Foto: MMC RTV SLO
Polončič: Zmagal je boljši
Varl: Izgubili smo že pred tekmo
Piciga: sezona je neuspešna

"Ne vem, jaz sem imel občutek, kot da smo tekmo že pred začetkom izgubili. Ne vem sicer zakaj. Saj ste sami videli na začetku. Kaj naj rečem, težko je biti zdaj pameten. Zdaj je konec, kot sem slišal, nas čaka gorenjski derbi z Bledom," je bila po porazu s 5:3 močno razočarana rdeča desetica. "Pri 4:3 sem imel dober občutek, vrnili smo se v igro, vendar se na koncu ni izšlo," se je dotaknil Varl še najsvetlejšega gostujočega trenutka, nato pa pobral torbo in palice ter poklapano odšel proti izhodu Ledene dvorane v Linzu, kjer je dogajanje na ledu in ob njem spremljal tudi MMC.

Menjava vratarja po četrt ure
Začetek odločilne tekme četrtfinalne serije je bil za Gorenjce katastrofalen, prva minuta, izključitev Varla, za piko na i pa so črna krila s prvim strelom na tekmi ugnala Roberta Kristana. Ob izidu 3:1 za Linz v 15. minuti se je menjava Kristan - Hočevar zdela logična, a odhod najpomembnejšega in najbolj plačanega jeseniškega igralca zagotovo ni bila najboljša popotnica pred lovom za izenačenjem.

Hočevar dobro nadomestil Liksa
"Težko je bilo, ko smo zaostajali s 4:1, poskušali smo vse, a se lov ni povsem posrečil. Branil sem, kar sem mogel, pri četrtem golu zaradi gneče ploščka nisem videl, vse dokler se ni že odbil iz mreže ven, pri petem pa je šel igralec sam s strani, nato pa jim je uspelo odbitek zbezati preko črte," je Andrej Hočevar opisal dogajanje na ledu iz vratarske perspektive. Osmoljenec srečanja Kristan po tekmi ni želel dajati izjav, a se je iz njegovega vedenja zlahka razbralo, da je jezen kot ris.

Nismo izpolnili cilja kluba
"Spet smo hitro zaostali, kar se nam je skozi sezono vse prevečkrat ponavljalo. Bili smo že na minus tri, a nekako smo se približali na en gol zaostanka. Pač, hokej je igra napak, tokrat smo dopustili dve ali tri napake preveč. Nikakor ne bi smeli prejeti tako lahkih golov. Linz je bil na koncu serije boljši in je slavil, vendar tudi zmaga Jesenic ne bi bila nezaslužena. Ali je bila ključna druga tekma v Linzu (Jesenice so v 53. minuti vodile s 3:2, a nato izgubile), ne vem, vem pa, da nismo izpolnili cilja kluba," je po koncu serije pripovedoval trener Jesenic Kim Collins. Kanadski strokovnjak je bil prvi iz jeseniškega tabora na volja sedmi sili, nato pa je še dolgo postopal naokrog in tuhtal, kje se je skvaril njegov načrt.

Zmagal je boljši nasprotnik
"Težko je igrati to peto tekmo, če jo začneš tako slabo. Vrnili smo se, a Linz ni popustil. Dali se te tri zadetke, nato je bila dirka celo tekmo, ko smo jih poskušali ujeti, prišli smo na gol, nato pa je mogoče zmanjkalo moči, a to ni bilo tako odločilno kot napake na začetku srečanja. Pred tekmo smo vedeli, kakšen je vložek na obeh straneh, če razmišljaš, kaj ti ta tekma prinaša, ti gre glava v drugo smer. Vsi smo imeli veliko željo, imeli smo veliko podporo z Jesenice. Pač zmagal je boljši nasprotnik, čisto preprosto, tako je," je bil stvaren Gregor Polončič. In kaj 28-letni Ljubljančan napoveduje ZM Olimpiji v polfinalnem obračunu z Linzem? "Serija kot serija, igra se na štiri zmaga, tako da bo zmagal tisti, ki bo res boljši."

"Linz je zelo izkušeno moštvo, kar je potrdilo s tem, da ko smo se približali na en gol zaostanka, so takoj izkoristili našo željo po izenačenju. Na našo žalost se ni izteklo po naših željah. Treba je športno čestitati Linzu in iti naprej" je povedal branilec Miha Rebolj, ko je med zadnjimi zapuščal prizorišče jeseniškega neuspeha.

Trenutna ocena: Sezona je neuspešna

"Sezona je za zdaj zagotovo neuspešna, če želimo, da bo sezono vsaj povprečno uspešna oziroma zadovoljiva, moramo osvojiti naslov državnega prvaka. Zdaj so glave pregrete, vemo pa, da bomo morali zato, da bi premagali Olimpijo v takšni formi, kot je trenutno, zaigrati veliko bolje kot proti Linzu, Stanje je sicer boljše, kot je bilo ob koncu rednega dela. Ob oblikovanju nove uprave pred to sezono smo si za prvo leto zadali cilj uvrstitev v polfinale, za drugi finale, za zadnji dve leti pa, kar bo, bo. Zdaj bomo morali v naslednji sezoni preskočiti en korak. Uprava dela vse na tem, da bomo moštvu omogočili razmere za uresničitev cilja," je predsednik kluba Dimitrij Piciga ocenil drugo sezono v Ligi Ebel in obenem usmeril pogled v prihodnost.

Videlo se je kdo zna igrati in kdo ne
Naslednjih dni in mesecev se je dotaknil tudi Matjaž Mahkovec, ki kot športni direktor nosi odgovornost za sestavo moštva: "V končnici se je videlo kdo je zmožen igrati na takem nivoju in kdo ne, na podlagi tega bomo tudi sestavljali zasedbo za prihodnjo sezono. V skladu s klubskimi cilji bomo tudi pripeljali ustrezne okrepitve." Se bodo torej v matični klub vrnili Marcel in David Rodman ter Tomaž Razingar? Vsekakor uprava zagotavlja, da ima prepotrebno finančno trdnost. Jeseniške hokejiste po koncu avstrijskega državnega prvenstva zdaj čakajo boji na slovenskem ledu, kjer si želijo z novo lovoriko zaceliti rane in pozabiti dejstvo, da njihovi tekmeci iz Tivolija še vedno sodelujejo v boju za prvaka Lige Ebel.

Toni Gruden

Polončič: Zmagal je boljši
Varl: Izgubili smo že pred tekmo
Piciga: sezona je neuspešna