Hannu Järvenpää v nedeljo in v torek ne bo smel voditi tekme s klopi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannu Järvenpää v nedeljo in v torek ne bo smel voditi tekme s klopi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matija Pintarič
Matija Pintarič je pri zadnjih dveh kazenskih strelih zadrsal iz vrat. V četrtfinalni seriji proti Sapi ne bo stal v vratih Ljubljančanov. Foto: MMC RTV SLO

Vratar Pintarič ne sme braniti na šestih tekmah (kazen velja za deset tekem, a zadnje štiri so pogojne), trener Järvenpää pa ekipe ne sme voditi na dveh tekmah (skupaj štiri tekme, zadnji dve pogojno). Pogojna kazen velja za naslednje tri mesece. Pritožba na odločitev disciplinske komisije ni mogoča.

Direktor lige Ebel Christian Feichtinger je za Kleine Zeitung potrdil, da si je disciplinska komisija podrobneje ogledala torkovo tekmo med Salzburgom in Tilio Olimpijo (7:6 po kazenskih strelih). Pri zadnjih dveh poskusih gostiteljev (Robert Earl in Brent Aubin) je ljubljanski vratar zadrsal iz gola, gostitelji pa so zlahka zadeli.

V obrazložitvi za javnost na uradni strani Lige Ebel je zapisano, da je Järvenpää takoj, ko je izvedel za preostale izide, zbral igralce okoli sebe. Zmaji so v nadaljevanju le še branili svoja vrata, vrhunec pa so bili kazenski streli, kjer je Pintarič dvakrat zadrsal iz vrat.

Klubsko stališče: Pintarič ni slišal žvižga
Razlog za potezo Pintariča naj bi bilo nezadovoljstvo nad odločitvijo sodnika Rolanda Kellnerja, ki ni želel ponoviti drugega strela, ko naj mladi vratar še ne bi bil pripravljen na branjenje. To je uradna razlaga kluba.

Številni pritiski iz Avstrije
V zadnjih dveh dneh se je veliko govorilo o možni kazni za Olimpijo. Pritisk so prihajali predvsem iz klubov iz Avstrije. Nekateri so se zavzemali celo za izključitev iz končnice. Beljak je končal na devetem mestu in sezono končal sredi februarja prvič po 25 letih ...

V nedeljo na Madžarsko
Zmaji se bodo v četrtfinalu pomerili s Sapo Fehervar, prva tekma bo v nedeljo ob 17.30 na Madžarskem. V primeru zmage v Salzburgu bi se zeleno-beli merili s Salzburgom, ki pa se bo zdaj srečal s KAC-em.