Žan Jezovšek bo znova nosil jeseniški dres. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek bo znova nosil jeseniški dres. Foto: www.alesfevzer.com

Krilni napadalec je med letoma 2016 in 2018 že odigral dve sezoni v rdečem dresu in se z železarji obakrat veselil naslova državnega prvaka.

Vmes je gole zabijal v vrstah Olimpije, lansko pomlad je osvojil trojno krono, v prezgodaj končani sezoni pa je bil na tekmah Alpske lige po številu doseženih točk najučinkovitejši igralec ljubljanske ekipe (22 golov in 23 podaj).

"Za vrnitev na Jesenice sem se odločil zaradi ciljev in vizije, ki sta jih predstavila trener Mitja Šivic in športni direktor Marcel Rodman. Veselim se igranja v mladi ekipi in priložnosti za napredek. Imel bom zelo pomembno vlogo, kar bo zame velik izziv. Komaj čakam na polno halo navijačev, ki dihajo za to ekipo. Vesel sem, da se vračam in da bom znova del hokejske zgodbe na Jesenicah," je dejal Jezovšek za klubsko spletno stran.

”Želim si, da bi še napredoval in se prebil v člansko rezprezentanco. Ekipni cilji pa so, da se uvrstimo na vrh Lige AHL, da vrnemo zvezdico nazaj v Podmežaklo in osvojimo pokal Slovenije,” je 23-letni Celjan predstavil cilje za sezono, ki prihaja.

Sorodna novica Odlični vratar Us se po treh letih vrača v Podmežaklo

Šivic pohvalil strel, hitrost in fizično moč
Žan je že igral na Jesenicah, a to pri podpisu pogodbe ni igralo odločilne vloge. Je igralec, ki sovpada z našo vizijo, gre za mladega in kakovostnega napadalca. V nekaterih hokejskih elementih je zares fantastičen. Pri tem imam v mislih predvsem njegov strel, hitrost in fizično moč. Zna se postaviti zase in za soigralce, zna odigrati na telo. Ima tudi nekaj pomanjkljivosti. O tem sva se že pogovorila. Obljubil je, da je pripravljen trdo delati in jih odpraviti. Pridobili smo odličnega igralca, ki nam bo v veliko pomoč. Vrača se tudi zaradi tega, ker želi napredovati in je v naši zgodbi prepoznal najboljše možnosti za izboljšanje. Vesel sem, da se je odločil za nas, kljub temu, da se finančno ne moremo kosati z določenimi klubi. Želim si, da bi z nami dosegel še višji nivo hokejske igre, kar bi bilo v obojestransko korist,” je bil zadovoljen trener Mitja Šivic, ki bo imel v naslednji sezoni na voljo zares močno ekipo.

Miha Logar bo tudi v naslednjih dveh sezonah nosil zeleni dres. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Miha Logar bo tudi v naslednjih dveh sezonah nosil zeleni dres. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Tomaževič, Crnovič in J. Sodja podaljšali
Trije igralci, ki so se že izkazali v letošnji sezoni, so podaljšali pogodbe. Blaž Tomaževič je bil najučinkovitejši igralec Jesenic v nedokončani sezoni (12 golov in 36 podaj). Postal je član slovenske reprezentance na februarskem turnirju v Podmežakli. Branilec Aljoša Crnovič in otrok Podmežakle Jaka Sodja prav tako ostajata v rdečem dresu v naslednji sezoni.

Logar še dve leti v Tivoliju
Pred dnevi se je železarjem iz Olimpije pridružil tudi vratar Žan Us. Na Celovški 25 so tako izgubili dva nosilca igre. Novi trener Ivo Jan in športni direktor Jože Kovač sta že našla skupni jezik z Miho Logarjem. Branilec bo v Tivoliju igral tudi v naslednjih dveh sezonah.