Slavko Kanalec ni izžareval optimizma, ko je bilo govora o nastopu Jesenic v Ligi Ebel v naslednji sezoni. Foto: MMC RTV SLO
Slavko Kanalec ni izžareval optimizma, ko je bilo govora o nastopu Jesenic v Ligi Ebel v naslednji sezoni. Foto: MMC RTV SLO
Kanalec se je vrnil na mesto predsednika Jesenic

Poleg imenovanja novega predsednika so pregledali še finančna poročila, po predlogu Kanalca pa so v upravni odbor izvolili Iztoka Šimnica in Braneta Žiberno. Odstopil je stari nadzorni odbor, a so že izvolili novega. Še pred začetkom dela organov zbora je nekdanji predsednik kluba Slavko Ažman z nagovorom opozoril navzoče, da ni več šale in da morajo vsi poprijeti za rešitev jeseniškega hokeja, ki je poleg železarstva zaščitni znak mesta.

Navzočih je bilo 19 od 41 članov kluba. Kanalec, ki ni imel protikandidata, je prejel 16 glasov. "Ni mi v interesu, da se vse razleti na prafaktorje, zato sem spremenil svojo odločitev. Druge alternative enostavno ni bilo. Strah me je in me skrbi, saj se podajam v še težje razmere, kot so bile. Verjetno bom moral sprejeti odločitve, ki lokalnim ljubiteljem hokeja ne bodo všeč," je povedal Kanalec. Predstavil je že načrt sanacije kluba, poudarek naj bi bil na mladih igralcih.
Skupni dolg znaša kar 2.650.000 evrov!
Finančno poročilo je razkrilo, da sta se tako leto 2010 kot 2011 končali z rdečimi številkami, po koncu zadnjega je minus v blagajni znašal 2.650.000 evrov. V zadnjih dveh letih so pridelali še 800.000 evrov dodatnega dolga. Pod velikim vprašanjem je nastop v Ligi Ebel, ključni sestanek bo v sredo v Celovcu. Kanalec pred odločitvijo ni optimist.

Svoje poročilo o štiriletnem delu je podal tudi Kanalec in v njem izpostavil, da se je njegova kalvarija s klubom začela že novembra 2008. Stopnjevalo pa se je v zadnji sezoni in januarja, ko je zaradi različnih pritiskov tudi odstopil. "Ta trenutek ni nič bolj resno kot pred štirimi leti, le da se takrat tega nismo zavedali," je dejal Kanalec.

Oster odziv častnega člana Stojakoviča
"Samo en skupen cilj imamo. Ta hokej moramo obdržati. Ne smemo imeti lepe dvorane, v kateri se bodo 'jagale' podgane. Osredotočiti se moramo na fante, ki si zaslužijo, da igrajo v ligi na njihovi ravni," je nato v nagovoru v novi predsedniški funkciji dejal Kanalec.

Na izvolitev starega-novega predsednika se je odzval častni član kluba Nebojša Stojakovič, ki je napovedal, da je bila ta skupščina njegova zadnja in da ga v klubu ne bodo več videli, predsednika pa je povprašal o luči na koncu predora, o kateri je Kanalec govoril že pred štirimi leti, ta predor pa se je po mnenju Stojakoviča bodisi podaljšal ali pa v njem zdaj vidijo vlak.

Še vedno nima bančne garancije za 50.000 evrov
Po končanem zboru je Kanalec v pogovoru s sedmo silo priznal, da v tem trenutku še nima v roki bančnih garancij za 50.000 evrov, kar je prvi pogoj vodstva Lige Ebel za sodelovanje, a obljubil, da bo na bližnjem sestanku z vodilnimi v tem tekmovanju naredil vse, da klub obdrži v ligi. "Naredite vi mediji akcijo za 50.000 evrov, pa naj mi nekdo prinese garancijo, to je osnovni pogoj. Naj se izkaže junak, ker je toliko teorij o tem, kaj je nujno potrebno. Naj mi prinese preprost bel papir formata A4, na katerem piše, da se denarna sredstva črpajo s tega računa," je o finančnem položaju kluba dejal Kanalec.

Kanalec se je vrnil na mesto predsednika Jesenic