Dejan Kontrec je zaskrbljen, saj je nadaljevanje hokejske sezone pod velikim vprašajem. Foto: www.alesfevzer.com
Dejan Kontrec je zaskrbljen, saj je nadaljevanje hokejske sezone pod velikim vprašajem. Foto: www.alesfevzer.com

Hokejska zveza ustavila vsa tekmovanja
HZS je sporočil tudi, da ustavlja vsa tekmovanja pod svojim okriljem. Potekala so še tekmovanja v mednarodni ligi IHL ter v mladinskih in otroških kategorijah.

Generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec je sporočil, da odločitve o tem, kaj bo s finalom državnega prvenstva, še niso sprejeli. SŽ Olimpija in SIJ Acroni Jesenice bi se po prvotnem načrtu za naslov pomerile po koncu Alpske lige.

"Ta teden imam sestanek z obema kluboma, Olimpijo in Jesenicami, videli bomo, kako zapeljati ta del. Upoštevali bomo želje obeh klubov. Mislim pa, da je šport dogodek, kjer se ljudje družijo in se pridejo zabavat. Pa tudi za igralce, če niso v tekmovalnem ritmu, nima smisla nekaj igrati na silo. Vsa resna tekmovanja se zdaj žal končujejo brez zmagovalca, a to je višja sila," je dodal Kontrec.

Dvorano Tivoli prenavljajo, do začetka SP-ja bo dobila novo podobo. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Dvorano Tivoli prenavljajo, do začetka SP-ja bo dobila novo podobo. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

IIHF že odpovedal devet svetovnih prvenstev
Vroča tema je tudi svetovno prvenstvo divizije I (skupina A) v Ljubljani. Začeti bi se moralo 27. aprila. Krovna mednarodna zveza IIHF je že odpovedala devet svetovnih prvenstev pod svojim okriljem. Kontrec pravi, da so tudi na tem področju odprte vse možnosti, priznal pa je, da je v trenutnih razmerah morda vendarle preoptimistično pričakovati, da bo šport hitro spet stopil v ospredje.

"IIHF bo imel končno besedo. Mislim pa, da ne po športni plati, če igralci dolgo ne bodo imeli resnih tekem, ne po finančni plati ne verjamem, da bi lahko gledalce zvabili v dvorane, tudi če bi se tole z virusom hitro končalo. Če se ljudje bojijo, športno dogajanje nima smisla," je o morebitni odpovedi ali prestavitvi SP-ja dejal eden glavnih v HZS-ju. Meni, da bo usoda ljubljanskega SP-ja tesno povezana s tistim elitne skupine, ki ga maja gosti Švica.

"Dnevno poročamo IIHF-ju, kaj se dogaja pri nas. Za zdaj ni namigov o kakšni odpovedi, zbiramo pa podatke, navsezadnje gre tudi za tiste, ki pridejo k nam, Korejci so s tem zelo obremenjeni. Naše prvenstvo se nanaša na prvenstvo, ki bo v Švici. Če se bo odločalo, bodo rekli: oba da ali pa oba ne. Tudi Švicarjem se igranje pred tisoč gledalci ne bo splačalo."

"Prvenstvo stane med 500.000 in 600.000 evri, tako da bi bila čista izguba, če bi morali igrati pred praznimi tribunami. Prodaja vstopnic se je tako rekoč ustavila, začetek je bil sicer dober. A tudi mi zdaj ne gremo v promocijo, ker bi nastali samo dodatni stroški. Prvenstvo pri nas bo, mogoče pa bo druga samo letnica, če se bo to zgodilo. Kar koli bo, mora potrditi IIHF," je sklenil Kontrec.

V Alpski ligi so odigrali 44 krogov rednega dela, končnica pa se še ni začela. Jeseničani bi se morali pomeriti z Asiagom, zmaji pa z Rittnom.

Predsednik Olimpije Miha Butara je sporočil, da je to slab dan za hokej. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Predsednik Olimpije Miha Butara je sporočil, da je to slab dan za hokej. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Vnuk: Veselili smo se končnice, ki je nagrada za celoletno delo vseh
Seveda nam je žal, da se je liga predčasno končala, to je slab dan za hokej. A zdravje naših obiskovalcev, navijačev, igralcev in vseh, ki skrbijo za nemoteno izvedbo tekem, je na prvem mestu. Zato spoštujemo in sprejemamo odločitev vodstva Alpske hokejske lige,” je dejal predsednik SŽ-ja Olimpije Miha Butara.

Športni direktor Tomaž Vnuk je dodal: ”Škoda, da se liga predčasno končuje. Vsi, ki smo vpleteni v hokej, smo se veselili končnice, ki je nagrada za celoletno delo vseh – igralcev, trenerjev, podporne službe – in seveda v veselje gledalcev, za katere igramo hokej. A situacija je pač takšna in odločitev sprejemam z razumevanjem, zdravje je vsekakor prioriteta.”

V Ligi Ebel odigrali tri tekme četrtfinala
V Ligi Ebel so prav tako odigrali redni del in drugi del tekmovanja. V četrtfinalu so odigrali tri tekme. Bolzano, ki je imel vlogo prvega nosilca, je celo zamenjal vlogo gostitelja z Znojmom na tretji tekmi, a nadaljevanje serije ni bilo več izvedljivo. Bolzano je vodil s 3:0 v zmagah. Linz je prav tako dobil prve tri tekme s celovškim KAC-em. Salzburg je proti Beljaku vodil z 2:1, Dunaj pa proti Gradcu z 2:1 v zmagah. Bolzano, Salzburg in Dunaj so se kvalificirali za Ligo prvakov, saj so zasedli prva tri mesta v drugem delu.