Anže Kopitar je poletje preživel delovno, vmes pa je našel tudi čas za kakšen turnir v golfu. Foto: Andrej Križ
Anže Kopitar je poletje preživel delovno, vmes pa je našel tudi čas za kakšen turnir v golfu. Foto: Andrej Križ
Anže Kopitar
Kopitar se je julija poročil z dolgoletno spremljevalko Ines. Foto: MMC RTV SLO
Anže Kopitar
Kopitar in soigralci tudi v novi sezoni merijo visoko. Foto: Reuters
Kopitar začenja svojo osmo sezono v Ligi NHL

Kopitar, prvak z LA Kingsi v sezoni 2011/12, se je lani s Kralji uvrstil v finale Zahodne konference, kjer je nato izgubil s poznejšimi zmagovalci iz Chicaga. Poletnega oddiha je bilo zato v primerjavi z letom pred tem nekoliko več, kljub temu pa je bil urnik Hrušičana kar pester.

Takoj po vrnitvi iz ZDA se je na Otočcu poročil s svojo dolgoletno spremljevalko Ines in si privoščil nekaj počitka, nato pa je že začel trenirati za dolgo in naporno sezono 2013/14, v kateri ga med drugim februarja čaka tudi nastop s slovensko reprezentanco na olimpijskih igrah v Sočiju.

Uvodna tekma 3. oktobra proti Minnesoti
"Čas hitro beži, zares hitro. Ko si 'mulc', sanjaš in upaš na eno tekmo, morda eno sezono v Ligi NHL. Glede na to, da je pred menoj že osma sezona, mi je prav 'fletno', glede tega se zares ne morem pritoževati," je dejal Kopitar. Kralji bodo imeli tako imenovani klubski dan 8. septembra, tri dni pozneje pa bodo začeli skupne priprave na novo sezono, ki jo 3. oktobra odpirajo z gostovanjem pri Minnesoti.

Manjši zunanji pritisk, velika osebna pričakovanja
"Pričakovanja znotraj naše ekipe so zelo velika. Na zunaj bomo deležni nekoliko manjšega pritiska, saj nismo v vlogi branilcev naslova, verjemite pa mi, da je v naši garderobi veliko pozitivnega naboja in da vseskozi drug drugega spodbujamo k najvišjim ciljem, zagnanosti, zmagam," je razkril Hrušičan in dodal: "Jedro naše ekipe je mlado. Mike Richards in Jeff Carter imata osemletni pogodbi, lani sta sodelovanje podaljšala Dustin Brown in vratar Jonathan Quick, tudi mene pogodba s Kralji veže še za tri leta, kar je lepa doba. Ekipa je po koncu minule sezone resda doživela nekaj manjših kadrovskih sprememb, vendar je jedro ekipe bolj ali manj ostalo nespremenjeno. Naš trener Darryl Sutter in generalni menedžer Dean Lombardi vsako leto nekoliko spremenita in osvežita igralski kader, a drastične spremembe je za pričakovati zgolj v primeru spora znotraj slačilnice, a mislim, da do njih ne bo prišlo."

O Sočiju še ni veliko razmišljal
Kopitarjeva želja za prihodnjo sezono je, da se ponovi leto 2012, na reprezentančnem prizorišču pa bo zanj in za njegove soigralce zagotovo vrhunec premierni nastop na olimpijskih igrah v Sočiju. "Če sem iskren, o tem poleti nisem veliko razmišljal. Zdaj sem v obdobju, ko se moram čim bolje pripraviti za začetek sezone, do februarja pa je še kar nekaj časa. Zaradi olimpijskih iger sezona ne bo drugačna, februarski 14-dnevni premor v Ligi NHL bomo pač morali nadoknaditi, glede na letošnjo izkušnjo in strnjen program tekem pa to ne bo nekaj posebnega. Na zadnjih olimpijskih igrah v Vancouvru so igralci zamudili odprtje iger. Upam, da bo zaradi časovne razlike drugo leto drugače, pa tudi do mojih reprezentančnih soigralcev bi bilo korektno, če bi na prizorišče prišel vsaj nekaj dni pred začetkom turnirja," je še dejal Kopitar.

Kopitar začenja svojo osmo sezono v Ligi NHL