Anže Kopitar je z Los Angelesom dvakrat postal prvak Lige NHL. Foto: Reuters
Anže Kopitar je z Los Angelesom dvakrat postal prvak Lige NHL. Foto: Reuters
Kopitar se kmalu vrača v ZDA

Kopitar se je pogosto izkazal z dobrodelnimi dejavnostmi, zdaj pa dela še za prihodnost slovenskega hokeja. Prvega kampa se je na Jesenicah udeležilo 48 otrok, starih od osem do 13 let. Član Los Angelesa je že napovedal, da ga namerava organizirati tudi prihodnje leto.

Kot je ob treningu z otroki v jeseniški dvorani Podmežakla povedal Kopitar, je za mlade hokejiste kamp koristen, ker so na ledu. Upa, da so se naučili kaj novega ali pa so izboljšali tisto, kar so že znali. Trenerska ekipa v kampu, ki ga je pripravila Kopitarjeva ekipa AK11, je štela šest ljudi, glavni trener je bil Aleš Burnik.

Družili so se z znanimi športniki
Otroci so trenirali na Jesenicah in bivali v Gozdu - Martuljku. Organizatorji so jim pripravili tudi vrsto "nehokejskih" dejavnosti. Med drugim so se srečali s hokejskimi reprezentanti Žigo Pavlinom, Davidom Rodmanom in Andrejem Tavžljem, smučarski skakalec Peter Prevc pa jih je popeljal na planiško velikanko.

Kamp v znamenju sproščenega vzdušja
Posebno doživetje za otroke je bilo že samo druženje z njihovim gostiteljem in idolom, ki že več let uspešno nastopa v profesionalni ameriški ligi NHL. "Sprva so bili malo zadržani in so me vikali, ampak smo se hitro zmenili, da tako ne gre, da še nisem toliko star," je dejal Kopitar in dodal, da je hitro zavladalo sproščeno vzdušje.

Septembra se bo vrnil v Los Angeles
Kamp je bil neke vrste sprostitev med napornimi pripravami na novo sezono tudi za Kopitarja. "Zelo prav mi pride kakšna takšna ura na ledu, ko sem samo v vlogi trenerja, da se moje noge znova navadijo na drsalke," je pojasnil Kopitar, ki bo prihodnji teden še treniral na suhem. Potem bo začel treninge na ledu, na začetku septembra pa se vrača v Los Angeles.

Zdaj je čas za piljenje
Letošnje počitnice so bile za Kopitarja nekoliko daljše kot prejšnja leta. "Zelo dobro sem se spočil in mislim, da sem na zelo dobri poti glede pripravljenosti za naslednjo sezono. Zdaj je treba v tem zadnjem mesecu stvari le še izpiliti," je poudaril.

Kopitar se kmalu vrača v ZDA