Anton Karlsson je v drugi tretjini dvakrat končal lepo akcijo Beljaka. Foto: www.alesfevzer.com
Anton Karlsson je v drugi tretjini dvakrat končal lepo akcijo Beljaka. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so navdušili v sredo, ko so slavili zmago v Beljaku. Tudi na domačem ledu so igrali dobro, večkrat streljali (34:29), imeli tudi več velikih priložnosti, toda gostje so z dvema lepima akcijama v drugi tretjini povedli s 3:1. Ljubljančani so na začetku zadnje tretjine izenačili, imeli zatem tudi nekaj priložnosti za vodstvo, a so ob koncu zadeli koroški orli. Izid v seriji je izenačen na 1:1. Tretja tekma bo v nedeljo.

Simšič hitro izkoristil igralca več na ledu

Po zmagi Beljaka v Tivoliju serija izenačena na 1:1

Zmaji so bili v prvi tretjini nevarnejši. Priigrali so si več priložnosti, razmerje v strelih pa je bilo 11:7. Povedli so v četrti minuti, ko so imeli igralca več na ledu. Na klop za kaznovane je sedel Renars Krastenbergs, 22 sekund pa so gostitelji potrebovali za unovčitev številčne premoči.

Guillaume Leclerc je z desne strani podal pred vrata, kjer je Žiga Pance lepo nase potegnil gostujočega branilca, tako da je Niku Simšiču ostalo veliko prostora in ljubljanski napadalec je premagal Tomija Karhunena. 17. minuta je tekla, ko je Beljak izenačil. Z razdalje je streljal Marco Richter. Žan Us je ploščico odbil, a le do Bretta Flemminga, ki jo je pospravil za njegov hrbet.

Karlsson dvakrat premagal Usa

Ljubljančani so tudi na uvodu druge tretjine priigrali nekaj priložnosti. Lepa se je ponudila Mihi Zajcu, ki je skušal podati Simšiču, toda gostujoča obramba je pravočasno posredovala. Kmalu zatem – tekla je 24. minuta – so Beljačani izpeljali hitro akcijo. Alexander Rauchenwald in Richter sta s podajami izigrala domačo obrambo, lepo kombinacijo pa je končal Anton Karlsson.

Guillaume Leclerc je v končnici zdaj dosegel že tri gole. Foto: www.alesfevzer.com
Guillaume Leclerc je v končnici zdaj dosegel že tri gole. Foto: www.alesfevzer.com

Tri minute pozneje so še enkrat s serijo natančnih podaj gostje ukanili ljubljansko obrambo. Nekdanji zmaj John Hughes je lepo našel Karlssona, ki je še enkrat matiral Usa. Olimpija je v nadaljevanju ob igralcu več na ledu kar nekajkrat nevarno zapretila, v 33. minuti pa je le izkoristila drugo kazen Beljaka v tej tretjini, ko je Leclerc z levega krila mojstrsko ploščico poslal pod prečko za 2:3.

Kosmachuk mož odločitve

Na začetku zadnje tretjine je Tadej Čimžar naletel na Chrisa Collinsa, ki je nato nesrečno trčil v ogrado. Gostujočega hokejista so z ledu odnesli na nosilih. Olimpija je imela v nadaljevanju zaradi reakcije Beljačanov igralca več na ledu in še tretjič je številčno premoč izkoristila. Na 3:3 je po podaji Čimžarja zadel Rok Kapel. Po izenačenju so zmaji prevzeli pobudo, ki pa je niso izkoristili.

Tri minute pred koncem je Usa rešil okvir vrat, kmalu, ko sta ostali še dve minuti in pol, pa ga je takoj po dobljenem sodniškem metu Ricka Schofielda matiral Kosmachuk. Ljubljančani so poskusili tudi brez vratarja, a se izid ni spremenil.


Četrtfinale, druge tekme:
SŽ OLIMPIJA - BELJAK 1:1
3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
3495; Simšič 4., Leclerc 33., Kapel 43.; Flemming 17., Karlsson 24., 28., Kosmachuk 58.

PUSTERTAL - FEHERVAR 0:2
2:6 (2:2, 0:1, 0:3)

ORLI ZNOJMO - SALZBURG 0:2
2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

KAC CELOVEC - DUNAJ 1:1
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

V krepkem tisku je stanje v zmagah. Igrajo na štiri zmage. Tretje tekme bodo v nedeljo, četrte pa v torek.