Olimpija bo morala v nadaljevanju sezone predvsem popraviti igro z igralcem več. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija bo morala v nadaljevanju sezone predvsem popraviti igro z igralcem več. Foto: www.alesfevzer.com

Razmerje v strelih je bilo 31:41. Za najboljšega igralca tekme je bil izbran gostujoči vratar Sam Harvey, ki je ustavil 29 strelov. Olimpija (Lukaš Horak 36 obramb) je bila spet neučinkovita ob "power playih" (0/5), v igri z igralcem več čaka na zadetek že vse od 2. kroga. V zelenem dresu se je predstavil tudi izkušeni češki napadalec Rudolf Červeny, ki je pred dnevi okrepil zmaje.

Po prvi tretjini 1:1
Že na začetku se je čutilo, da Olimpija ni prava. Delala je preveč napak, gostje pa so to unovčili že v 4. minuti. Zadel je Cole Hults, ki je imel preveč prostora. Plošček je šel vratarju Horaku med nogama. Deset minut pozneje je bil Žiga Pance ob igralcu manj (na kazensko klop je moral Marcel Mahkovec) sam pred golom Bolzana, vendar je Harvey strel ubranil, zato pa po učbeniško izpeljani akciji in podaji Jaka Sodje uspešno končal protinapad v predzadnji minuti. V strelih na vrata je bilo po prvi tretjini 14:11.

Žiga Pavlin je bil vključen v manjši pretep sredi druge tretjine. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pavlin je bil vključen v manjši pretep sredi druge tretjine. Foto: www.alesfevzer.com

Pretep sredi druge tretjine
V drugi tretjini ni bilo zadetkov, gostje, ki so tik pod vrhom lestvice (pred njimi je le Gradec), so sprožili kar 21 strelov (Olimpija 9). Na obeh straneh je bilo nekaj nervoze, iskrilo se je zlasti ob izteku 30. minute, ko so se morali zaradi pretepa po dve minuti hladiti Žiga Pavlin (Olimpija), Cristiano Digiacinto in Anthony Salinitri (oba Bolzano).

Dva gola v 81 sekundah
Sredi zadnje tretjine je bila Olimpija kar naenkrat v zaostanku dveh golov. Najprej je zadel Giordano Finoro, potem ko se je le nekaj sekund prej na led vrnil kaznovani Luca Frigo, 81 sekund pozneje pa je sledila lepa akcija Cristiana Digiacinta, ki je zadrsal okrog Horakovega gola in imenitno našel osamljenega Matta Bradleyja.

Tomaževič znižal, a Bolzano ni popuščal
Olimpije to ni vrglo iz tira, le minuto je potrebovala za zadetek, veliko delo je opravil Žiga Pavlin, strelec pa je bil Blaž Tomaževič. Namesto izenačenja pa je dobrih 2500 gledalcev v Tivoliju videlo še četrti zadetek v domači mreži. Z odličnim strelom je tekmo v 56. minuti odločil Luca Frigo, zmago pa je v naslednji minuti potrdil Dustin Gazley, ki je zadel prazen gol. V tej sezoni Olimpija še ni dobila toliko zadetkov.

Bolzano petkrat zatresel mrežo Olimpije

Sodja: To je bila najtežja tekma v tej sezoni
"Bolzano ima odlično ekipo, ima veliko kakovostnih tujcev in mladih italijanskih igralcev. To je bila res najtežja tekma v tej sezoni. Bili smo blizu, imeli smo številne priložnosti, a na koncu smo bili prekratki," je srečanje ocenil Jaka Sodja.

"Prevečkrat se nam zgodi, da imamo dve ali tri minute, ko nismo dovolj zbrani in tekma gre v napačno smer. V takih trenutkih je treba igrati preprosto. Naša šibka točka je "power play", premalokrat streljamo na vrata. Vse sile bo treba usmeriti proti golu," je dodal 24-letni napadalec.

Vratar Sam Harvey je nekajkrat imenitno posredoval, ko je bil izid izenačen na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com
Vratar Sam Harvey je nekajkrat imenitno posredoval, ko je bil izid izenačen na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com

Vsi igralci so bili znova navdušeni nad glasnim navijanjem. Na Celovški 25 je vsaka tekma dogodek. "Zelo se pozna, da imamo ekipo za organizacijo tekem. Res smo veseli, da igramo v tako dobrem vzdušju. Energija, ki prihaja s tribun, je res izjemna."

Karhula: Bolzano najboljši v majhnih stvareh, ki so na koncu odločilne
"Bolzano ima izkušeno ekipo, veliko odličnih posameznikov, ki so zelo močno v dvobojih. Najboljši so v majhnih stvareh, ki so na koncu odločilne. Igrajo zelo preprosto. Zares je težko igrati proti njim. Čakali so na priložnost in jo dočakali v zadnji tretjini. Pogovarjali smo se o tem, a trenutno morda še nismo na tej najvišji ravni," je poudaril trener Olimpije Antti Karhula.

"V drugi tretjini so dobili zalet, a po 40 minutah je bilo še vedno 1:1. V zadnji tretjini so izkoristili vse priložnosti. To je odlika velikih ekip. Zaslužili so si vse tri točke," je razmišljal finski strateg in dodal, da se zelo pozna, da Červeny ni igral pol leta.

Vodilni Gradec bo nov velik test za zmaje
Kljub porazu slovenski prvaki ostajajo na visokem tretjem mestu sezone Lige IceHL. V nedeljo ob 15.00 v Tivoli prihaja še ena ekipa, ki je odlično krenila v sezono – vodilni Gradec.

"Gradec je zgradil odlično ekipo, v nedeljo ne bomo v vlogi favoritov. Upam, da bo obisk znova tako dober. Veselim se srečanja s Trevorjem Goochem, ki je lani navduševal v Tivoliju. Prepričan sem, da lahko dobimo to tekmo, a treba bo prikazati najboljšo predstavo sezone," je nedeljsko popoldne napovedal Karhula.


7. krog:
OLIMPIJA – BOLZANO
2:5 (1:1, 0:0, 1:4)
2541; Pance 18., Tomaževič 50.; Hults 4., Finoro 48., Bradley 49., Frigo 56., Gazley 57.

DUNAJ – ASIAGO
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

SALZBURG - PUSTERTAL
* 5:6 (2:1, 3:2, 0:2)
* - po kazenskih strelih

BELJAK – VORARLBERG
5:3 (1:0, 0:1, 4:2)

GRADEC – INNSBRUCK
3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
2400; Holzer 22., Tičar 37., Gooch 44.; Klassek 6., Mackin 6.


Lestvica:                    * x      
GRADEC                  7  6 0 1 0  19
BOLZANO                 7  6 0 0 1  18
OLIMPIJA                7  4 1 0 2  14
SALZBURG                6  3 1 2 0  13
KAC CELOVEC             8  3 1 1 3  12
DUNAJ                   8  3 1 0 4  11
--------------------------------------
FEHERVAR                6  3 0 0 3   9
INNSBRUCK               7  2 1 0 4   8
PUSTERTAL               8  2 1 0 5   8
BELJAK                  6  2 0 0 4   6
--------------------------------------
LINZ                    6  2 0 0 4   6
ASIAGO                  6  1 0 1 4   4
VORARLBERG              6  1 0 1 4   4
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih