Izkušeni Žiga Pance je zatresel mrežo v 16. minuti. Foto: Domen Jančič
Izkušeni Žiga Pance je zatresel mrežo v 16. minuti. Foto: Domen Jančič

Lani se je na uvodni tekmi rednega dela Lige IceHL proti Linzu 15. septembra zbralo 1000 gledalcev, letos pa so pričakovanja precej večja. Obe navijaški skupini sta bili prisotni že na prvi pripravljalni tekmi.

Zmaji so povedli v 16. minuti, ko je po podaji Mihe Beričiča in Jake Sodje zadel Žiga Pance. Gostje so izenačili na začetku druge tretjine ob prednosti igralca več. V 26. sekundi druge tretjini je izenačil Mathias From. Za zmago hokejistov Olimpije je v 55. minuti po lepi podaji Jana Ćosića zadel branilec Wyatt Ege. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 28:25 v korist Olimpije.

Lukaš Horak je zbral 24 obramb. Foto: Domen Jančič
Lukaš Horak je zbral 24 obramb. Foto: Domen Jančič

Za KAC, ki je aprila izgubil sedmo tekmo finala proti Salzburgu, sta zaigrala tudi Jan Muršak in Luka Gomboc. Trener Kirk Furey ima na voljo odlično zasedbo, ki bo tudi letos lovila naslov.

Pance: Boleti mora pred sezono, da potem med sezono steče
"Sestavni del našega športa je, da garamo avgusta in prvo polovico septembra. Ko se začnejo tekme, se začne neke vrste dopust za nas. Boleti mora pred sezono, da potem med sezono steče. Ekipa dobro funkcionira, delujemo homogeno. Tudi prijateljske tekme je treba odigrati maksimalno. Če nisi zbran, potem hitro pride do poškodbe," je povedal Pance.

Pavlin: Avgusta še nihče ni osvajal lovorik
Kapetan Žiga Pavlin je dodal: "Noge imamo še težke od napornih priprav. Treningi so bili težki kot lani. Zmaga z 2:1 je lepa, saj je KAC odlična ekipa, ima bogato zgodovino. Seveda lahko igramo še veliko bolje. Avgusta še nihče ni osvajal lovorik."

"Zdaj se dela na fizični pripravljenosti in kondiciji, taktike še ni. V dvorani Tivoli je zelo vroče, led je bil slab. Vsi se poznamo, tudi tujci so se hitro vklopili," je poudaril Robert Sabolič, ki se veseli 20. septembra, ko bo v uvodnem krogu zaigral proti nekdanjim soigralcem iz Beljaka.

Šest različnih strelcev za zmago nad Madžari
V soboto je Olimpija premagala romunsko ekipo Gyergyoi s 6:4. Zadeli so Alexandre Lavoie, Lovro Kumanović, Nik Simšič, Žiga Mehle, Miha Beričič in Luka Vodlan.

V ponedeljek bo kar 13 hokejistov Olimpije odšlo na reprezentančne priprave pred olimpijskimi kvalifikacijami v Rigi.