SŽ Olimpija je prvič v tej sezoni izgubila brez doseženega zadetka. Foto: www.alesfevzer.com
SŽ Olimpija je prvič v tej sezoni izgubila brez doseženega zadetka. Foto: www.alesfevzer.com

Pustertal je pred dnevi tudi kot prvi v ligi menjal trenerja. Namesto Stefana Mairja je ekipo prevzel Phil Horsky. Razmerje v strelih je bilo sicer 43:34 v ljubljansko korist, toda v Tivoliju se je tresla le domača mreža.

Gostje so zmaje, ki so doživeli najvišji poraz v sezoni, presenetili že na začetku. Že prvi nevarnejši akciji so v četrti in osmi minuti spremenili v zadetka. Obakrat je bil uspešen Filip Ahl. Olimpija je napadala, toda gostujoče obrambe ji ni uspelo ukaniti, je pa zato ob koncu uvodne tretjine Pustertal še enkrat zadel. V protinapadu je zadel Olivier Archambault.

Mitja Šivic je po prvem odmoru v vratih naredil zamenjavo, namesto Žana Usa je v igro vstopil Anthony Morrone. A razmerij na ledu to ni spremenilo. Domači hokejisti so sicer imeli premoč in nekaj več strelov, toda brez pravega učinka. Na drugi strani je bil Pustertal še naprej zelo učinkovit. V 37. minuti je bilo tako na semaforju že 0:4, ko je zadel Marc-Olivier Roy.

Ljubljančani so zapravili še dva "powerplaya", potem pa sami imeli ob koncu druge tretjine dva igralca na kazenski klopi, prednost petih proti trem pa je Pustertal pet sekund pred odmorom spremenil v vodstvo 5:0. Med strelce se je vpisal Emil Kristensen.

V zadnji tretjini zmajem ni uspelo izkoristiti niti pol minute igre z dvema igralcema več na ledu. Za nameček so gostje še dvakrat zatresli mrežo. Po 30 sekundah začetka zadnje tretjine je številčno premoč izkoristil Aaron Bradley Luchuk, piko na i veliki zmagi pa je dobrih 15 minut pred koncem postavil Raphael Andergassen. V petek v Tivoli prihaja Dunaj.

Šivic: Tak poraz je lahko tudi zelo dobra stvar

"Tak poraz je lahko tudi zelo dobra stvar. Čas je, da se zbudimo. Če v tej kakovostni ligi nisi maksimalno pripravljen na tekmo, se zgodi tak poraz. Pred vsako tekmo te mora biti malce strah, da si nato maksimalno osredotočen. Raje vidim poraz z 0:7, minimalen poraz z 2:3 lahko velikokrat zavaja," je po tekmi razmišljal trener Mitja Šivic.

Februarja je v Tivoliju Znojmo slavil z 8:0

Prejšnjo nedeljo je Olimpija v Tivoliju z imenitno predstavo premagala takrat vodilni Bolzano s 5:2. Po zmagi v Gradcu po kazenskih strelih v petek (2:3) pa je sladila najslabša predstava sezone.

"To se nam ni zgodilo prvič. Februarja smo izgubili proti Orlom iz Znojma z 0:8, nato pa smo nanizali tri zmage. Pridejo večeri, ko nič ne gre. Priprava na tekmo ni bila prava. V prvi tretjini ne bi smeli prejeti tretjega zadetka. Pri 0:2 se lahko še marsikaj zgodi. Vse je šlo narobe in v zadnji tretjini smo vsi čakali, da se tekma konča," je dodal strateg zmajev.

Ni se vedelo, kdo je glavni in kdo linijski sodnik

V drugi tretjini sta gledalce razjezila glavni sodnik Miha Bajt in tudi linijski sodnik, ki je pokazal kazen, čeprav to ni njegova naloga.

"Na tej tekmi se ni vedelo, kdo je glavni in kdo linijski sodnik. Že prej nam glavni sodnik ni zapiskal čistega prekrška za kazenski strel, nato pa so Jako Sodjo pet sekund držali na tleh, nato ga je zadel plošček in zdaj ima zlomljen nos. To ni bil naš večer in tudi sodniki niso imeli dobrega večera. Veliko stvari je šlo narobe, Aleksandar Magovac si je poškodoval gleženj in bo manjkal dalj časa. Zdaj nas čaka analiza tekme, da vidimo, kakšne neumnosti smo delali," je sklenil Šivic.


12. krog:
SŽ OLIMPIJA – PUSTERTAL
0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
900; Ahl 4., 8., Archambault 20., Roy 37., Kristensen 40., Luchuk 41., Andergassen 45.

FEHERVAR – LINZ 2:1

VORARLBERG – DUNAJ 2:4

ASIAGO – GRADEC 2:3

BELJAK – SALZBURG 1:3

BOLZANO – KAC CELOVEC 4:3

Lestvica:                     * x     
BOLZANO                 11  8 0 0 3 24
LINZ                    12  7 1 0 4 23
SALZBURG                 9  7 0 0 2 21
INNSBRUCK               10  6 0 1 3 19
DUNAJ                    9  6 0 0 3 18
BELJAK                  11  5 1 0 5 17
--------------------------------------
FEHERVAR                12  5 0 2 5 17
SŽ OLIMPIJA             10  4 2 0 4 16
KAC CELOVEC             10  4 1 0 5 14
GRADEC                  11  3 1 2 5 13
--------------------------------------
PUSTERTAL               11  3 0 0 8  9
VORARLBERG              10  2 0 1 7  7
ASIAGO                  10  2 0 0 8  6
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih