Rok Tičar, ki je lani osvojil naslov prvaka s Celovčani, je bil junak torkovega večera v sejemski dvorani.
Rok Tičar, ki je lani osvojil naslov prvaka s Celovčani, je bil junak torkovega večera v sejemski dvorani.

2220 gledalcev se je zbralo v sejemski dvorani v Celovcu in videli so napeto srečanje v ponovitvi lanskega finala Lige IceHL, ko je KAC osvojil lovoriko s 4:2 v zmagah.

Bolzano je povedel v 7. minuti, ko je Angelo Miceli izza vrat zadrsal pred gol in z bekhendom ukanil Sebastiana Dahma. KAC je v nadaljevanju pritiskal (streli na vrata 50:32), a ni uspel izenačiti.

Dramatični zadnji dve minuti
Minuto in 38 sekund pred koncem rednega dela je trener Petri Matikainen tvegal s šestimi igralci v polju. Nicholas Petersen je z močnim diagonalnim strelom z leve strani izenačil na 1:1. Le 37 sekund zatem je Thomas Hundertpfund pospravil plošček pod prečko za vodstvo Celovčanov. Navijači so že slavili zmago, ko so gostje tvegali brez vratarja. Dustin Gazley je 13 sekund pred koncem poslal plošček pred vrata, kjer je Martin Schumnig preusmeril plošček v lastno mrežo.

Na vrsti je bil podaljšek do prvega zadetka. Izključitev ni bilo, obe ekipi sta igrali zelo disciplinirano. V 75. minuti je Petersen izza vrat sijajno zaposlil Tičarja, ki je z bekhendom poslal plošček med nogama Andreasa Bernarda v mrežo.

"To je bila prava tekma končnice. Hitro smo prejeli zadetek in dolgo časa smo jih lovili. Nismo bili dovolj zbrani pred njihovimi vrati. Hitro smo uspeli dvakrat zadeti, a smo nato doživeli šok tik pred koncem rednega dela. V garderobi smo se zmenili, da bomo točno tako igrali tudi naprej. Na koncu smo zasluženo zmagali," je povedal Tičar.

Ahl odločil podaljšek v Znojmu
V Znojmu so gostitelji ugnali Gradec s 3:2 po podaljšku. Odločilni zadetek je dosegel Filip Ahl v 70. minuti ob prednosti igralca več.

V kvalifikacijah igrajo po sistemu na dve zmagi. Izbor tekmecev za četrtfinale bo naslednjo nedeljo zvečer. Salzburg bo izbiral prvi, Beljak drugi in Fehervar tretji.


Kvalifikacije za četrtfinale, prvi tekmi:
KAC CELOVEC - BOLZANO 1:0
* 3:2 (0:1, 0:0, 2:1)
Petersen 59., Hundertpfund 60., Tičar 75.; Miceli 7., Gazley 60.

ORLI ZNOJMO - GRADEC 1:0
* 3:2 (1:1, 1:1, 0:0)
Prokeš 11., Hrabal 22., Ahl 70.; Hjalmarsson 20., Zalewski 25.
* - v podaljšku

Igrajo na dve zmagi. Drugi tekmi bosta v petek, morebitni tretji pa v nedeljo. Četrtfinale na štiri zmage se bo začel 9. marca.