Rudolf Červeny in Blaž Tomaževič sta zagotovila zmajem dve točki, potem ko so se v rednem delu mučili in igra nikakor ni stekla. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič
Rudolf Červeny in Blaž Tomaževič sta zagotovila zmajem dve točki, potem ko so se v rednem delu mučili in igra nikakor ni stekla. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

Na začetku srečanja pred 1422 gledalci v Tivoliju je bila na sporedu minuta molka v spomin na legendarnega hokejista in trenerja Štefana Semeta, ki je umrl prejšnji teden. Bil je reden obiskovalec tekem na Celovški 25.

Dunajčani so bili precej boljši tekmec v drugi tretjini, ko so imeli nekaj lepih priložnosti, a je bil vedno na pravem mestu Lukaš Horak.

Červeny zadel ob prednosti igralca več
Pred 1422 gledalci sta mreži mirovali do 50. minute, ko je ob igralcu več na ledu prvi gol na tretji tekmi za zmaje dosegel Rudolf Červeny. Čeh je po podaji Bineta Mašiča sprožil nizek diagonalni strel z leve strani in premagal gostujočega vratarja Sebastiana Wraneschitza.

Predsednik Olimpije Miha Butara je predal dres s podpisi hokejistov hčerki Štefana Semeta, ki je tudi vrgla začetni plošček. Foto: www.alesfevzer.com
Predsednik Olimpije Miha Butara je predal dres s podpisi hokejistov hčerki Štefana Semeta, ki je tudi vrgla začetni plošček. Foto: www.alesfevzer.com

Franklin izenačil po protinapadu
Gostje so izenačili dobre tri minute pred koncem rednega dela. Protinapad je kronal Zane Franklin.

Spretni Tomaževič odločil v 2. minuti podaljška
Odločitev je padla v 70. sekundi podaljška, ko je Tomaževič v igri treh proti trem ukradel plošček tekmecu, prišel sam pred vratarja in ga ukanil za novi dve točki. Med podajalci je bil strelec prvega gola Červeny.

V vratih zmajev je blestel Horak, ki je ustavil 31 strelov. Wraneschitz na drugi strani je obranil 24 strelov.

Peta zmaga zmajev v Tivoliju
To je šesta zmaga za Olimpijo, peta na domačem ledu v šestih nastopih, s katero so se izbranci trenerja Anttija Karhule učvrstili med prvimi šestimi ekipami, ki se bodo po 48 tekmah rednega dela neposredno uvrstile v četrtfinale.

Zane Franklin je dosegel edini zadetek za Dunajčane. Foto: www.alesfevzer.com
Zane Franklin je dosegel edini zadetek za Dunajčane. Foto: www.alesfevzer.com

Karhula: Zelo dobrodošlo bi bilo, da bi eno tekmo dobili zanesljivo
"Vse naše tekme so napete. Tudi v Innsbrucku, ko smo izgubili z 0:3, smo imeli veliko priložnosti. Vsekakor bi bilo zelo dobrodošlo, da bi eno tekmo dobili zanesljivo. To se zgodi redko v tej ligi, ki je zares izenačena," je poudaril trener Karhula.

Finec zadovoljen z igro v zadnji tretjini
Že v petek v Linzu zmaji niso našli prave igre in doživeli poraz z 2:4. Tokrat so se napake kar vrstile, šele v zadnji tretjini so se zbrali.

"Zelo sem zadovoljen z igro v zadnji tretjini. S prvimi 40 minutami tekme seveda nisem zadovoljen, vseeno pa smo igrali precej bolje kot v petek v Linzu. Fantje so si zelo želeli popraviti slab vtis in naredili so preveč napak. Vsaka zmaga zelo pomaga, samozavest se dviguje," je razlagal finski strokovnjak.

Pri strelu se vidi, da je Červeny igral na najvišji ravni
Červeny se je hitro znašel v prvem napadu. To je bila njegova najboljša tekma po prihodu v Ljubljano, kjer se zelo dobro počuti.

"Červeny je igral v Ligi KHL, zadnje pol leta pa ni igral in potrebuje nekaj časa, da bo ujel ritem. Zelo lep zadetek je dosegel ob prednosti igralca več, ima odličen strel. To je raven višje. Prepričan sem, da nam bo Červeny še zelo pomagal v nadaljevanju sezone," je Čeha ocenil Karhula.

Hokejisti Olimpije so na desetih tekmah vknjižili sedem zmag. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so na desetih tekmah vknjižili sedem zmag. Foto: www.alesfevzer.com

Kolin bo kmalu dobil novo priložnost
Trener zmajev se je odločil, da v petek nameni priložnost drugemu vratarju Luki Kolinu, ki lahko kmalu računa na novo tekmo med vratnicama, saj se bo spored tekem zgostil.

"Horak je v sijajni formi, a moral sem mu nameniti tudi nekaj počitka, zato ni igral v petek v Linzu. Kolin si zasluži priložnost, novo bo dobil kmalu, saj bomo v naslednjih desetih dneh odigrali pet tekem."

Kerbashain in Lavoie se bosta kmalu vrnila
Oba poškodovana tujca dobro okrevata in se bosta kmalu vrnila na ledeno ploskev. "Kale Kerbashian zelo hitro okreva, naslednji teden bo začel z drsanjem. Računam, da bo znova igral po koncu reprezentančnega premora. Alexandre Lavoie se bo kmalu vrnil. Oba sta igrala v "power playu" in zelo se pozna, da manjkata," je še dodal Karhula.

V petek gostovanje v Brunicu
Ljubljančani imajo lepo priložnost, da se v naslednjem mesecu dni povzpnejo na lestvici, saj bodo doma igrali pet od šestih tekem. V petek bodo gostovali v Brunicu, nato pa v nedeljo znova v Tivoli prihaja Gradec.

Zadetki s tekme Olimpija - Dunaj

11. krog:
OLIMPIJA
– DUNAJ
* 2:1 (0:0, 0:0, 1:1)
1422; Červeny 50., Tomaževič 62.; Franklin 57.
* - v podaljšku

FEHERVAR – BELJAK
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

INNSBRUCK – SALZBURG
1:6 (0:2, 1:1, 0:3)

ASIAGO – LINZ
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

PUSTERTAL – VORARLBERG
4:0 (4:0, 0:0, 0:0)

KAC CELOVEC – BOLZANO
2:7 (1:2, 1:1, 0:4)


Lestvica:                    * x       
BOLZANO                10  9 0 0 1  27 
GRADEC                 10  7 0 1 2  22 
FEHERVAR               10  7 0 0 3  21 
SALZBURG               10  5 1 3 1  20 
OLIMPIJA               10  5 2 0 3  19 
KAC CELOVEC            11  4 2 1 4  17 
-------------------------------------- 
PUSTERTAL              12  5 1 0 6  17 
DUNAJ                  12  3 1 2 6  13 
LINZ                   10  4 0 0 6  12 
INNSBRUCK              11  3 1 0 7  11 
-------------------------------------- 
ASIAGO                 10  3 0 1 6  10 
BELJAK                 10  2 1 0 7   8 
VORARLBERG             10  2 0 1 7   7 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih