Rok Kapel je bil eden izmed treh strelcev SŽ-ja Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kapel je bil eden izmed treh strelcev SŽ-ja Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Dunaj je dobil pet od zadnjih šestih tekem, edini poraz je doživel v sredo na Madžarskem po kazenskih strelih. Olimpija je popravila vtis po najslabši predstavi sezone proti Pustertalu (0:7).

Prvenec Mehleta v Ligi IceHL
Zmaji so povedli prek Žige Mehleta v 11. minuti, ko mu je podal Carl Watson Neill (1:0). Njegovo veselje ob prvencu v Ligi IceHL ni dolgo trajalo, saj so gostje izenačili že minuto pozneje. V hitrem protinapadu je James Sheppard podal Maxwellu Zimmerju, ta pa je spravil plošček za hrbet Anthonyja Morroneja (1:1).

Olimpija je imela na voljo en "power play", Dunaj pa dva, nobena izmed ekip pa ni izkoristila številčne prednosti. Prva tretjina je bila izenačena, kar kaže tudi razmerje v strelih 11:11.

Dunajčani izkoristili napako Ljubljančanov
V drugi tretjini zmaji niso izkoristili treh "power playev". Zmaji so ponudili priložnost gostom za povišanje vodstva v 27. minuti, ki so jo izkoristili – Faisal Radek Prokes je zadel iz bližine s strelom pod prečko po podaji izza vrat veterana Rafaela Rotterja (1:2). Minuto in devet sekund pozneje je Olimpija izenačila – Rok Kapel je natančno meril po podaji Tineta Klofutarja (2:2).

Ljubljančani so si privoščili napako, ko so imeli igralca več. Imeli so šest igralcev na ledu, ob igri 4:4 pa so Dunajčani izkoristili idealen trenutek, ko se je vrnil njihov izključen igralec. Po protinapadu je Zimmer zadel še drugič na tekmi za novo vodstvo Dunajčanov (2:3).

Razmerje v strelih v drugi tretjini je bilo 12:2, kar kaže na izredno učinkovitost Dunajčanov.

Hat-trick Zimmerja pokopal upe zmajev
Olimpija je dolgo iskala zadetek za izenačenje, v 59. minuti ob šestem "power playu" jim je to uspelo – Joseph Yasuo Garreffa je odlično videl Miho Zajca, ki je zadel (3:3).

Že v naslednjem napadu pa so Dunajčani dokončno odločili tekmo. Zimmer je ob svojem tretjem zadetku plošček poslal med nogama Morroneja. Razmerje v strelih v zadnji tretjini 9:11.

Učinkoviti Dunajčani kaznovali napake zmajev

Mehle: Upam, da to ni moj zadnji zadetek v Ligi IceHL
"Občutek ob prvem golu v Ligi IceHL je bil fantastičen, a na žalost smo na koncu izgubili. V vseh elementih igre smo prevladovali, a smo ostali brez točk. Upam, da to ni moj zadnji zadetek v Ligi IceHL," je poudaril Žiga Mehle.

Šivic: Zaslužili smo si več, saj smo bili veliko boljši
"Prisoten je zelo grenek priokus. Fantom ne morem veliko stvari zameriti. Zaslužili smo si več, saj smo bili veliko boljši v drugi tretjini in tudi v zadnji. Nismo izkoristili velikih priložnosti. Dunaj je dosegel štiri zadetke iz petih priložnosti. Tudi taka tekma se zgodi, treba bo dvigniti glave. Pristop je bil zelo dober vseh 60 minut," je tekmo analiziral trener Mitja Šivic.

"Proti Pustertalu smo v nedeljo izgubili z 0:7, a ta poraz je veliko bolj boleč. Od prve minute smo narekovali ritem. Že zares dolgo časa nisem bil na tekmi, ko je tekmec sprožil dva strela na gol v celi tretjini in dosegel dva gola. Tokrat se nam je to zgodilo. V zadnji tretjini smo zadeli dvakrat okvir vrat. Dunaj je bil slabši tekmec, a je unovčil vse priložnosti. Z igro smo lahko zadovoljni, z izidom pa absolutno ne," je razmišljal trener Olimpije, ki je ostal še brez Tadeja Čimžarja. Napadalec je utrpel pretres možganov.

"Ni se lahko dvigniti po porazu 0:7. V ponedeljek smo trenirali normalno, v torek smo imeli prost dan, nato pa smo v sredo trenirali "power play". To se je tokrat že poznalo. Plošček je bolje krožil po napadalni tretjini," je zaključil Šivic.

Vallerand se bo vrnil po reprezentančnem premoru
V nedeljo v Bruncicu še ne bo mogel računati na branilca Aleksandra Magovca. Manjkal bo tudi Jaka Sodja, ki ima zlomljen nos. Marc-Olivier Vallerand se bo vrnil po reprezentančnem premoru. Na treningih je že prisoten, a še ne more normalno streljati na vrata.

Barr: Olimpija bi si zaslužila točko
"Mislim, da je Olimpija igrala zelo dobro in zaslužila bi si točko," je dodal trener Capitalsov Dave Barr.

Sledijo tri pomembne tekme z ekipami z dna lestvice
Časa za slabo voljo ne bo, saj Olimpijo čakajo tri tekme s tekmeci iz dna lestvice. V nedeljo bo gostovala v Brunincu, v torek v Asiagu, v petek pa v Tivoli prihaja Vorarlberg.


14. krog:
SŽ OLIMPIJA - DUNAJ
3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
800; Mehle 11., Kapel 28., Zajc 59.; Zimmer 12., 31., 59., Prokes 27.


KAC CELOVEC - FEHERVAR * 3:2
* - po podaljšku

GRADEC - BELJAK 4:2

LINZ - ASIAGO 6:3

VORARLBERG - INNSBRUCK 2:3

BOLZANO - PUSTERTAL 6:2

  REDNI DEL TEKMOVANJA                 
Lestvica:                     * x      
BOLZANO                 13 10 0 0 3 30 
LINZ                    14  8 1 0 5 26 
SALZBURG                10  8 0 0 2 24 
DUNAJ                   11  7 0 1 3 22 
INNSBRUCK               12  7 0 1 4 22 
FEHERVAR                14  5 1 3 5 20 
-------------------------------------- 
KAC CELOVEC             12  4 3 0 5 18 
BELJAK                  13  5 1 1 6 18 
SŽ OLIMPIJA             11  4 2 0 5 16 
GRADEC                  13  4 1 2 6 16 
-------------------------------------- 
PUSTERTAL               13  4 0 0 9 12 
VORARLBERG              12  3 0 1 8 10 
ASIAGO                  12  2 0 0 10 6 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih