Guillaume Leclerc je z natančnim strelom ob igralcu več na ledu povišal na 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Guillaume Leclerc je z natančnim strelom ob igralcu več na ledu povišal na 2:0. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani nadaljujejo z imenitnimi predstavami. Za 11. zmago v sezoni so četrtič ohranili mrežo nedotaknjeno. Linz, ki zdaj znova zaseda dno lestvice, sicer pa je zadnja ekipa, ki je ugnala zmaje, je nudil na tivolskem ledu dober odpor vodilnemu moštvu lige. Vrsta Mitje Šivica je namreč dolgo neuspešno napadala gostujoča vrata. V prvi dveh tretjinah je sprožila 22 strelov, a je ostalo pri 0:0, nato pa se je v zadnji tretjini v napadu le odprlo.

Tekma v Dorbirnu prekinjena

Tekma med Dorbirnom in Bratislavo je bila pri rezultatu 1:0 za gostitelje na začetku druge tretjine prekinjena. Razlog je bil kolaps gostujočega igralca Borisa Sadeckyja, ki se je nenadoma zgrudil. Na ledu so ga že oskrbeli reševalci, nato pa ga odpeljali v bolnišnico, od koder pa še ni podatkov o njegovem stanju.

Na tretji medsebojni tekmi sezone so v uvodni tretjini gostitelji imeli rahlo terensko premoč, a sta si obe moštvi priigrali nekaj priložnosti. Bližje vodilnemu zadetku so vseeno bili zmaji. V peti minuti, ko so prvič zaigrali z igralcem več, je Žan Jezovšek zadel vratnico, v 12. minuti pa je Nik Simšič z leve strani ploščico poslal v prečko.

Na začetku druge tretjine je goste iz Zgornje Avstrije še tretjič rešil okvir vrat. Tudi v tem delu igre so Ljubljančani zbrali več strelov, toda Črna krila so nekajkrat nevarno ogrozila Žana Usa, saj so imela trikrat številčno premoč na ledu. Vmes je Simšič v 28. minuti zamudil lepo priložnost, ko se je sam znašel pred Thomasom Hönecklom, a je streljal neposredno v gostujočega vratarja, ki je dobil tudi dvoboj iz oči v oči z Miho Logarjem. Ta je zapretil z igralcem manj.

V Tivoliju se je zbralo 2000 gledalcev, ki so bučno pospremili novo zmago Olimpije. Predsednik Miha Butara je imel sestanek z navijači, ki so združili moči in pripravili sijajno vzdušje. Foto: www.alesfevzer.com
V Tivoliju se je zbralo 2000 gledalcev, ki so bučno pospremili novo zmago Olimpije. Predsednik Miha Butara je imel sestanek z navijači, ki so združili moči in pripravili sijajno vzdušje. Foto: www.alesfevzer.com

Po minuti in 19 sekundah zadnje tretjine je Höneckl le klonil. Simšič je iz nevtralne tretjine popeljal ploščico v napad. Iz igre vrgel Briana Leblerja in z leve strani z natančnim strelom ploščico v mrežo poslal ob daljši vratnici. To je bil njegov osmi gol v sezoni. Dobrih 11 minut pozneje je Olimpija izkoristila kazen Ramona Schnetzerja. Guillaume Leclerc je dobil ploščico na desni strani, natančno streljal, Žiga Pance pa je pravočasno zadrsal pred vratarja Linza in mu oviral pogled, tako da je bil brez moči.

Pance je štiri minute pozneje ob novi številčni premoči zmajev po lepem samostojnem prodoru po levem krilu, ko je bil prehiter za gostujočo obrambo, za konec pa je ploščico poslal pod prečko Höneckla, postavil piko na i zmagi. Z novim uspehom in po zmagi Bolzana nad Fehervarjem imajo Ljubljančani na vrhu lestvice zdaj osem točk prednosti. Naslednja tekma jih čaka v četrtek, ko bodo gostovali v Znojmu.

Simšič: Izkoristili smo kratko klop Linza
"Linz je imel kratko klop in pred zadnjo tretjino smo se zmenili, da bomo to izkoristili. Zdaj imamo nekaj dni prosto, zato smo iztisnili vso energijo iz sebe. Linz je igral bolj agresivno. Čakali so na našo napako. Zelo dobro so se pripravili na našo ekipo. Na začetku tekme smo bili vsi malce presenečeni, ker se je res zbralo veliko število navijačev. Vedno je lažje igrati, ko je na tribunah tako občinstvo," je poudaril Simšič.

Žiga Pance je postavil piko na i izjemnemu večeru na Celovški 25. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pance je postavil piko na i izjemnemu večeru na Celovški 25. Foto: www.alesfevzer.com

Šivic: To je bila tekma na visoki ravni
Trener Mitja Šivic je bil zelo zadovoljen. Tako sproščen ni bil že dolgo časa. "To je bil izjemen večer. Navijači so bili fantastični. Res sem zadovoljen. Linz je igral zelo disciplinirano. Mislim, da smo bili boljši v igri petih proti petim v uvodnih dveh tretjinah. Odločala je igra ob prednosti igralca več. V zadnji tretjini smo se ubranili štiri minute, potem pa je Leclerc dosegel ključen zadetek ob "power playu". V tej ligi ni lahkih tekem, tudi zadnjeuvrščena ekipa je nevaren tekmec. To je bila tekma na visoki ravni."

"Sobota, nedelja in ponedeljek so prosti dnevi. Kmalu bo tudi reprezentančni premor. Kar 15 naših hokejistov bo v reprezentanci. Upal sem, da se bodo nekateri igralci lahko malce spočili. Upam, da bodo prišli nazaj zdravi," je pojasnil strateg zeleno-belih.

Treba je verjeti v slovenske fante
Pred sezono je bilo veliko skeptikov. Zadnje ali predzadnje mesto naj bi bilo rezervirano za Olimpijo. Tako kot med letoma 2014 in 2017. Od takrat se je veliko stvari spremenilo. Vodstvo kluba je po štirih letih v Alpski ligi sestavilo zelo dobro ekipo.

"Sezona bo še zelo dolga. Ostale ekipe bodo postale še boljše. Zdaj vidimo, da se lahko v tej ligi res kosamo tudi z najboljšimi. Vsi ljudje iz hokejskega sveta, ki so mi vseskozi govorili, da ne bomo uspešni, se lahko že malce zamislijo. Treba je verjeti v slovenske fante."

Gregorc: Avstrijci gledajo na Olimpijo podcenjevalno, čeprav je prva

Zmaji še niso doživeli visokega poraza
Olimpija je doživela le tri minimalne poraze. V uvodnem krogu je izgubila v Innsbrucku s 3:4 po vodstvu z 2:0. Innsbruck je nato v Tivoliju slavil po podaljšku, Linz pa je bil na domačem ledu boljši po podaljšku. Zmaji še nobene tekme niso izgubili z dvema ali več goli razlike.

"Moderen hokej se igra hitro in velik poudarek je na igri brez ploščka. Drsalno smo zelo dobra ekipa. Naš sistem prinaša izide. Na vsako tekmo se maksimalno pripravimo in nato ničesar ne obžalujemo," je še dodal Šivic.

Vse štiri tekme z Bratislavo bodo v Tivoliju
Na naslednjo tekmo v Tivoliju ne bo treba dolgo čakati, saj se je vodstvo Bratislave dogovorilo z vodstvom Olimpije, da bodo vse štiri tekme na Celovški 25. Prva že naslednji petek ob 19.45, naslednjo nedeljo pa bo nato derbi vodilnih na lestvici, ko prihaja Fehervar.

Peta zaporedna zmaga zmajev v Ligi IceHL

14. krog:
SŽ OLIMPIJA – LINZ
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
2000; Simšič 42., Leclerc 53., Pance 57.

BOLZANO – FEHERVAR
3:2 (0:1, 0:0, 3:1)

DUNAJ – ORLI ZNOJMO
3:2 (0:1, 3:1, 0:0)

KAC CELOVEC – INNSBRUCK
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

SALZBURG – PUSTERTAL
2:1 (0:1, 0:0, 1:0) - v podaljšku

VSV BELJAK – GRADEC
9:7 (1:1, 5:3, 3:3)

DORNBIRN – BRATISLAVA – prekinjeno

Lestvica:                     * x     
SŽ OLIMPIJA             14 11 0 2 1 35
FEHERVAR                14  8 1 1 4 27
INNSBRUCK               15  7 3 0 5 27
SALZBURG                15  4 5 2 4 24
KAC CELOVEC             14  5 2 3 4 22
ORLI ZNOJMO             14  7 0 0 7 21
--------------------------------------
BOLZANO                 13  6 1 1 5 21
BELJAK                  13  5 2 1 5 20
BRATISLAVA              13  5 2 1 5 20
DUNAJ                   14  5 2 1 6 20
--------------------------------------
DORNBIRN                13  4 2 2 5 18
GRADEC                  14  3 1 3 7 14
PUSTERTAL               14  2 1 3 8 11
LINZ                    13  1 2 4 6 11
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih