Colorado je bil prvak v letih 1996 in 2001. Foto: Reuters
Colorado je bil prvak v letih 1996 in 2001. Foto: Reuters

Pri branilcih naslova menijo, da zadetek ne bi smel šteti, saj trdijo, da so imeli gostje preveč hokejistov na ledu. "Težko mi je zdaj govoriti, bom več povedal dan pozneje. Videli boste, o čem govorim, ko si boste pogledali sporni gol. Žal mi je igralcev, saj bi morali še igrati." je povedal trener Tampe Jon Cooper.

Kadri se je vrnil v postavo po poškodbi palca prvič po 4. juniju oziroma tretji tekmi finala Zahoda proti Edmontonu. "Vse življenje sem čakal na ta trenutek. Čas je bil, da se pridružim zabavi," je povedal Kadri, ki je popeljal Colorado na prag prvega naslova po letu 2001.

Colorado je imel v podaljšku premoč, o čemer pričajo streli na gol (11:3). Andrej Vasilevski je najprej ustavil protinapad Logana O'Connorja, preden je Colorado še dvakrat zadel okvir vrat. Sledil je zmagoviti zadetek Kadrija, ki je plošček poslal pod desno roko Vasilevskega.

Tampa je povedla že v 36. sekundi z golom Anthonyja Cirellija. V drugi tretjini je ob številčni premoči izenačil Nathan MacKinnon, preden je gostitelje v 31. minuti spet v vodstvo popeljal Victor Hedman. Podaljšek je v zadnji tretjini izsilil Andrew Cogliano, Vasilevski je zbral 35 obramb, na drugi strani Darcy Kuemper, ki je tekmo prej prejel šest golov, 37.

LIGA NHL
FINALE

Četrta tekma:
TAMPA BAY – COLORADO 1:3
2:3 (1:0, 1:1, 0:1) - v podaljšku
19.092; Cirelli 1., Hedman 31.; MacKinnon 26., Cogliano 43., Kadri 73.
Obrambe: Vasilevski 35; Kuemper 37.

Peta tekma, sobota ob 2.00:
COLORADO – TAMPA BAY