Veselje Utaha po prvem golu v zgodovini kluba. Foto: Reuters
Veselje Utaha po prvem golu v zgodovini kluba. Foto: Reuters

V Salt Lake Cityju zdaj prvič domuje ekipa Lige NHL. Gostitelji so povedli v peti minuti, prvi gol za novo franšizo pa je dosegel Dylan Guenther, ki je zadnji dve sezoni igral za Arizono. Na polovici srečanja je domača prednost znašala že 3:0, potem pa so Blackhawksi dvakrat zadeli. Nick Foligno se je približal v 45. minuti. V zadnji minuti je Guenther zatresel prazno mrežo in potrdil zmago Utaha, piko na i pa je s petim golom 22 sekund pred koncem postavil Lawson Crouse.

Jessica Campbell prva pomočnica trenerja

St. Louis je sezono odprl z zmago v Seattlu (2:3). Jordan Kyrou je dvakrat zatresel domačo mrežo, s 30 obrambami pa se je izkazal Jordan Binninfton. Kraken še nikoli ni dobil uvodne tekme sezone. Povedel je z 2:0, ko je v dobrih dveh minutah na začetku druge tretjine dvakrat zadel. V razmiku minute in 55 sekund je s tremi goli Blues odgovoril še v isti tretjini.

Na klopi Seattla je debitiral Dan Bylsma, ki je v vlogi glavnega trenerja v Ligi NHL nazadnje deloval pred sedmimi leti. Nazadnje je bil trener ekipe Coachella Valley v AHL-u, že tam pa je z njim sodelovala Jessica Campbell, ki je zdaj tudi v Seattlu. Tako je postala prva pomočnica trenerja v zgodovini najmočnejše hokejske lige na svetu.

Florida dvig prapora proslavila z zmago

Branilci naslova, hokejisti Floride, so sezono začeli z zmago nad Bostonom (6:4), ki so ga na poti do svojega prvega Stanleyjevega pokala izločili v drugem krogu končnice. Pred tekmo so pod strop razprodane Amerant Bank Arene dvignili šampionski prapor, kapetan Aleksander Barkov pa je na led zadrsal s Stanleyjevim pokalom.

Z dvema goloma se je izkazal Sam Bennet, Sam Reinhart, ki je odločil sedmo tekmo finala proti Edmontonu, in Evan Rodrigues pa sta zadetku dodala še podajo. Odločilna je bila uvodna tretjina, ki so jo Panterji dobili s 4:1.


Tekme 8. oktobra:

SEATTLE – ST. LOUIS 2:3

FLORIDA – BOSTON 6:4

UTAH – CHICAGO 5:2

Tekme 9. oktobra:

MONTREAL – TORONTO
PITTSBURGH – NY RANGERS
EDMONTON – WINNIPEG
VANCOUVER – CALGARY
VEGAS – COLORADO

Tekme 10. oktobra:

BUFFALO – LOS ANGELES
BOSTON – MONTREAL
OTTAWA – FLORIDA
DETROIT – PITTSBURGH
NEW JERSEY – TORONTO
NY ISLANDERS – UTAH
NASHVILLE – DALLAS
MINNESOTA – COLUMBUS
SAN JOSE – ST. LOUIS