Na odločitev Alexa Westlunda za odhod v Linz je močno vplivalo tudi njegovo dekle. Foto: MMC RTV SLO
Na odločitev Alexa Westlunda za odhod v Linz je močno vplivalo tudi njegovo dekle. Foto: MMC RTV SLO
Alex Westlund
Alex Westlund je že odigral štiri dvoboje proti Jesenicam v rednem delu in se zaveda, da bo finale napet do konca. Foto: MMC RTV SLO
Alex Westlund pojasnjuje odhod

V ponedeljek zvečer so popolnoma nemotivirani zmaji komaj premagali nadarjene Jeseničane s 4:3 na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva. Nastop "Westija" v petek in soboto na Jesenicah je zelo vprašljiv. Za odhod v Linz se je odločil hitro, pred tem pa se je o vsem temeljito pogovoril z dekletom. Westlund se zaveda, da bo v finalu zelo težko, ker je tujim hokejistom vse skupaj padlo dol.

Prejšnji teden ste se dokončno dogovorili z Linzem. Kako se je razpletla celotna zgodba?
To je bila težka odločitev. Spomladi so se dogajale številne čustvene stvari. V končnici smo imeli izjemno serijo, ki pa se se je nesrečno končala. En dan po koncu finala Lige Ebel me je agent poklical in odločil sem se, da odidem.

Veliko je bilo govoric, da ste se odločili že novembra. Je to res?
Ne! Vem, da so že takrat kontaktirali mojega agenta, vendar nič ni bilo odločeno do prejšnjega tedna.

V Ljubljani se počutite zelo dobro, prav tako tudi vaše dekle. Zdaj se se odločili, da odidete v Linz. Je bila odločitev hitra ali ste si vzeli več časa?
Ko smo izvedli vse podrobnosti iz Linza, je bila odločitev hitra, saj moštva že pospešeno gradijo igralski kader za naslednjo sezono. Z dekletom sva kar nekajkrat pretehtala vse odločitve, veliko sva se pogovarajala tudi o njeni prihodnosti v Avstriji oz. v Sloveniji.

Veliko evropskih klubov si vas je želelo imeti v svojih vrstah. Menda naj bi se za vas zelo zanimali pri Davosu, tudi pri nekaterih nemških klubih ste bili na vrhu liste želja. Morda bi si lahko izborili celo precej boljšo pogodbo.
Vse skupaj je kar malce smešno. Tudi mene vsi sprašujejo o Davosu, kolikor vem sploh niso kontaktirali mojega agenta. Če se ne motim, so šele pred dnevi končali sezono. Na ta vprašanja bi precej lažje odgovoril moj agent.

Zdaj je minil že teden dni od nesrečenega poraza proti Salzburgu v finalu Lige Ebel. So vaši soigralci že preboleli poraz in misli usmerili proti finalu državnega prvenstva?
Ta poraz bo res težko preboleti. Tega ne bomo preboleli celo poletje, izgubili smo na nesrečen način in bili tako blizu. Težko se je zdaj posvetiti državnemu prvenstvu. Proti mladim Jeseničanom zares niso prikazali dobre igre. Zdaj bo še težje, vendar psihično se moramo hitro pripraviti in se soočiti z dano situacijo.

Na zadnjih dveh tekmah niste igrali, na četrti tekmi se je v vas zaletel Don MacLean. Najbrž je bilo težko gledati obe srečanji s poškodovanih gležnjem? Kako je z vašo poškodbo?
Vedno je težko gledati. Proti Salzburgu sem se počutil zares nemočnega. Še vedno ni povsem v redu, počasi se izboljšuje. Hodim lahko povsem normalno, pri drsanju pa se še ne more premikati povsem normalno. Zdravniška služba se trudi, da bi bil nared čimprej.

Obstajajo kakšne možnosti za nastop na prvih dveh tekmah v petek in soboto?
Vsak dan, ko pridem na trening upam, da bo kaj bolje. Treba je ravnati pametno, saj bom potreboval zdravi gleženj precej dlje, kot le naslednja dva tedna.

Vi točno veste, kaj navijačem pomeni serija proti Jesenicam. Nismo pa prepričani, če se tega zavedajo tudi nekateri ostali igralci. Vse jim deluje nekako odveč, Jeseničani pa bodo zelo motivirani.
To je za nas zelo težka situacija. Nihče nam ni pred začetkom sezone povedal, da nas čaka še državno prvenstvo. Zdaj smo tukaj in pripravljeni smo na igro. Jesenice so imele dovolj časa za počitek in pripravo na finale, mi pa smo se borili v končnici. Ko se bo enkrat finale začel, bomo najbrž našli pravi motiv in tekmovalnost. Na prvi polfinalni tekmi se je sicer zbralo nekaj ljudi, a vse skupaj je bilo povsem drugače, kot na tekmah končnice Lige Ebel.

Aleš Golob

Alex Westlund pojasnjuje odhod