Bomo gledali finale Acroni Jesenice - Medveščak? Foto: RTV SLO
Bomo gledali finale Acroni Jesenice - Medveščak? Foto: RTV SLO
Miha Brus
Miha Brus bo tekme lahko spremljal le s tribune. Foto: Iztok Novak
Hokejska kisla juha

Ljubljančani so družbi Slohokej dolžni nekaj več kot 13.000 evrov, ki jih niso poravnali do roka. Olimpija bi morala v petek odigrati prvo tekmo polfinala državnega prvenstva proti Medveščaku ...

Družbo Slohokej je ustanovilo devet klubov z namenom, da v celoti prevzame odgovornost za vodenje vseh klubskih tekmovanj v Sloveniji na vseh ravneh.

"Klub je v suspenzu, dokler ne poravna dolgov. To pomeni, da Olimpija, seveda če ne bo vmes dolga poravnala, v petek proti Medveščaku ne bo mogla igrati. Tekma bo avtomatično registrirana z izidom 5:0. Če ne bo odigrana niti druga tekma, je klub dokončno izključen iz tekmovanja," je za MMC povedal predsednik nadzornega odbora Slohokeja Janez Sodržnik.

Dolg naj bi poravnali v četrtek
Olimpija je zaprosila za odlog plačila in ga podkrepila z bančno garancijo, a v združenju tega niso sprejeli. Tiskovni predstavnik kluba Tomaž Langerholz je zagotovil, da bodo zaostale finančne obveznosti poravnali v četrtek, a v pogovoru za MMC ni želel povedati, kdo bo denar zagotovil. Petkova tekma proti Medveščaku tako naj ne bi bila vprašljiva.

Jeseničani zaradi napake ob mlade igralce
Hudo napako pa je storilo tudi vodstvo Acronija Jesenic, zato bodo morali železarji v končnici igrati brez svojih mladih igralcev - Mihe Brusa, Gašperja Sušnja, Maksa Selana, Roka Jakopiča, Žige Jegliča in Saša Rajsarja, ki so igrali za jeseniški podmladek že v 1. krogu letošnje končnice. Jeseničani so namreč pozabili poskrbeti za izjemne dvojne licence. "Tako imenovana "izjemna dvojna licenca" omogoča nastop za dva kluba, vodstvo Jesenic pa tega ni naredilo," je pojasnil Sodržnik. Jesenice bodo v polfinalu igrale z mariborskim Stavbarjem.

Poleg Tilie Olimpije je zaradi neporavnanih obveznosti v suspenzu tudi Alfa, ki pa je letošnjo sezono že končala.

R. K.

Hokejska kisla juha